Groep C: Real en Milan stoten door

Nico Wieme
| 5 reacties
Groep C: Real en Milan stoten door
Foto: © SC

Real Madrid en AC Milan hebben zich op de slotspeeldag geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. De Koninklijke versloeg Olympique Marseille op eigen plein, de rossoneri geraakten niet voorbij FC Zürich.

FC Zürich – AC Milan 1-1

De situatie zag er na 45 minuten benard uit voor AC Milan. Milan Gajic zadelde de Italianen op het halfuur met een achterstand op. Het was uiteindelijk Ronaldinho die zijn ploeg iets voorbij het uur via een omgezette strafschop op gelijke hoogte van de Zwitsers en in de achtste finales van de Champions League bracht.

 

 

Olympique Marseille – Real Madrid 1-3

 

De wedstrijd kende een flitsende start. Na goed tien minuten lagen er al twee ballen in het mandje. Cristiano Ronaldo bezorgde Real een droomstart, maar amper vijf minuten na de openingstreffer bracht Lucho Gonzalez de bordjes weer in evenwicht.

 

In de tweede helft namen de Madrilenen vlot de maat van Marseille. Raul Albiol en opnieuw Ronaldo zorgden voor de 1-3-eindstand.

 

Real Madrid mag als groepswinnaar met 13 punten naar de achtste finales van het Kampioenenbal. De Spanjaarden krijgen het gezelschap van AC Milan dat op 9 punten strandt. Olympique Marseille moet zich met 7 punten tevreden stellen met een Europa Leagueticket. FC Zürich sluit de groep af met 4 punten en is voor beide Europese competities uitgeschakeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties