Van Buyten: "Het was een glansprestatie"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Van Buyten: "Het was een glansprestatie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daniël Van Buyten en Bayern München zorgden dinsdag voor een sensationele overwinning op het veld van Juventus (1-4). De Rode Duivel speelde een sterke wedstrijd en mag zich opmaken voor de achtste finales van de Champions League.

Van Buyten lag met twee kopballen aan de basis van het tweede en derde doelpunt. “We mogen zeer trots zijn op onze krachttoer”, zegt de verdediger. “We hebben met een groot hart gestreden en met veel concentratie gespeeld. Het was een glansprestatie.”

Bayern wachtte niet af en ging voluit zijn kans. “We hadden niets te verliezen. We zijn als een ploeg op het veld gekomen, hebben alles in de strijd geworpen en hebben op onze kans gewacht. Na een sterke wedstrijd werden we beloond voor onze inzet.”

Van Gaal: “Zelfvertrouwen stijgt”

 

“Iedereen is zeer blij”, zegt trainer Louis Van Gaal. “De eerste helft was van uitstekende makelij. Ik heb tijdens de rust niets gezegd en dat gebeurt niet veel. Ik liet ze alleen weten dat ze super bezig waren en dat we zouden winnen. Ons zelfvertrouwen zal nu stijgen. Maar zondag staat weer een zware wedstrijd tegen Bochum op het programma. Dat is een typisch Duitse ploeg en dan is het altijd moeilijk om te winnen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties