Volledig team Eritrea verdwijnt op Cecafa Cup

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Volledig team Eritrea verdwijnt op Cecafa Cup

De volledige nationale voetbalploeg van Eritrea is verdwenen op de Cecafa Cup in Kenia. Dat is een regionaal tornooi voor landenteams uit Midden- en Oost-Afrika.

Toen de nationale voetbalploeg na de uitschakeling op de Cecafa Cup vorige week landde op het vliegveld in de hoofdstad bleken alleen de trainer en een official op het toestel te zitten. Alle andere leden van het voetbalteam waren niet aanwezig. In Eritrea leven veel mensen in armoede en de inwoners hebben er te lijden onder het regime.

Toch ontkent de regering van Eritrea dat er spelers ontbraken op het vliegtuig na hun terugkeer uit Kenia. De voetbalbond van het land heeft dan weer wel bevestigd dat geen enkele speler op de terugvlucht zat. Cecafa-baas Nicholas Musonye: "De bond van Eritrea heeft mij verteld dat het de derde keer is dat hun team niet terugkeert van een tornooi. Eritrea heeft zijn best gedaan om een ploeg af te vaardigen, maar jammer genoeg hadden die jongens andere plannen na het tornooi. Ik ben er vrij zeker van dat ze nog in Kenia zijn, want er leven veel van hun landgenoten hier als vluchtelingen", vertelde Musonye aan de BBC.

De Verenigde Naties hebben zich ook al bemoeid met de zaak en gezegd dat het regime in Eritrea veel te hard is en veel mensen daardoor de naburige landen zoals Kenia opzoeken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties