Magnin verruilt Stuttgart voor FC Zürich omwille van WK

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Magnin verruilt Stuttgart voor FC Zürich omwille van WK
Foto: © SC

Ludovic Magnin (foto) wil graag het WK voetbal meemaken volgende zomer in Zuid-Afrika. Hij besliste daarom de overstap te maken van VfB Stuttgart naar FC Zürich.

Ludovic Magnin zal vanaf volgende maand voetballen voor FC Zürich. Christian Gross, zijn landgenoot en sinds kort de hoofdcoach van VfB Stuttgart, heeft nog geprobeerd om de international op andere gedachten te brengen, maar dat mislukte.

Magnin kwam in 2005 over van Werder Bremen en kon in zijn eerste vier seizoenen heel wat wedstrijden spelen. Dit seizoen loopt het echter minder en wordt de voorkeur gegeven aan de Ivoriaan Arthur Boka (ex-Beveren). Magnin besefte dat zijn WK-deelname zo in gevaar kwam en koos eieren voor zijn geld.

Magnin treft bij FC Zürich een oude bekende, namelijk trainer Bernard Challandes. Zeven jaar geleden werd hij met hem als oefenmeester vierde met Zwitserland op het EK voor spelers onder de 21 jaar. Toen was Magnin vice-aanvoerder. FC Zürich was vorig jaar nog landskampioen, maar dit seizoen heeft de club al een achterstand van achttien punten op leider Young Boys Bern. (WB)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties