Galjé: "Misschien boete als Moeskroen speelt"

Nico Wieme
| 1 reacties
Galjé: "Misschien boete als Moeskroen speelt"
Foto: © SC

De spelers van Moeskroen hebben besloten om te staken tegen KV Kortrijk. Coach Hans Galjé sluit zich hierbij aan en ziet weinig kans dat de Henegouwers de wedstrijd met een jeugdploeg gaan spelen.

Hans Galjé is het beu bij Moeskroen. De spelers en hijzelf werden eind oktober voor het laatst betaald. “Een contract tussen twee partijen houdt rechten en plichten in”, zegt de coach van ‘les Hurlus’ aan de VRT. “Als één van de partijen niet aan de plichten voldoet, is dat contract niet meer rechtsgeldig.”

 

Onbetaald gespeeld

“Ik denk dat de spelers loyaal genoeg geweest zijn. We hebben vijf wedstrijden gespeeld waarvan we op voorhand wisten dat we er niet voor zouden betaald worden. Zo hebben we de club weken de tijd gegeven om een oplossing te zoeken. De spelers zijn mentaal zo moe dat ze het niet meer kunnen opbrengen om te spelen”, aldus Galjé.

 

Ondanks de lamentabele situatie van de club ziet de Nederlander ook positieve punten. “Ondanks alle problemen heb ik me nog geamuseerd als hoofdcoach. En dat terwijl ik dacht dat het maar enkele dagen of hoogstens een week zou duren.”

 

Met jeugdploeg?

Volgens sommige geruchten wil Moeskroen zaterdag tegen KV Kortrijk met een jeugdploeg spelen, maar dat betwijfelt Galjé. “Ik kreeg geen signalen in die richting. Normaal gezien zit ik niet op de bank. Ik ben de enige bij Moeskroen met de juiste trainerspapieren. Als Moeskroen speelt, komt het de club misschien op een boete te staan. Dat weet ik niet”, eindigt Galjé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties