Voorzitter Genk: "Lessen getrokken uit sportief dieptepunt"

De Nijs Michael
| 13 reacties
Voorzitter Genk: "Lessen getrokken uit sportief dieptepunt"
Foto: © SC

Racing Genk beleeft een rampseizoen. De Limburgers staan slechts dertiende in de competitie en bovendien trapte Roeselare afgelopen weekend ook de Genkse bekerdroom aan flarden. Voorzitter Herbert Houben belooft daarom versterking.

"2009 was sportief een moeilijk jaar", vertelt Houben op de website van Genk. "We waren vorig seizoen heel blij met de bekerwinst, maar de rest was niet zo goed en dan valt dat hoogtepunt niet zo op. 2009 was een sportief dieptepunt, maar we hebben er lessen uit getrokken. Structureel hebben we stappen vooruitgezet. Alle functies zijn nu ingevuld, op dat vlak zitten we op de goeie weg."

"In 2010 moeten we rustig bouwen aan een nieuw, sterk team", vervolt de voorzitter van de Limburgers. "We zullen niet massaal spelers gaan kopen, maar ons heel gericht versterken. De sportieve staf zal de kern evalueren en daarna moeten we de juiste man voor de juiste plaats vinden. Ik denk dat het nieuwe jaar goed zal zijn als duidelijk blijkt dat onze ploeg vooruitgang boekt en dat we het nieuwe seizoen 2010-2011 kunnen beginnen met een ploeg die klaar is om mee te doen aan de top."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties