Transferdagboek 21/1: Chiellini, Ben Arfa, Mutu, Crespo

Hannes De Meyer
| 0 reacties
Transferdagboek 21/1: Chiellini, Ben Arfa, Mutu, Crespo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de wintermercato duiken er overal transfergeruchten op. Voetbalkrant.com houdt voor u de internationale pers in het oog en serveert u de interessantste pistes.

Manchester United zou Giorgio Chiellini graag aantrekken als vervanger op de lange termijn voor de geblesseerde Nemanja Vidic, zo meldt Gazzetta dello Sport. Een bod van 28 miljoen zou nodig zijn om de 25-jarige verdediger weg te halen bij Juventus. Ook Manchester City en Tottenham zouden de speler van nabij volgen.

Hatem Ben Arfa
ligt overoop met het bestuur van zijn club Marseille en mag er van trainer Didier Deschamps onmiddelijk vertrekken. Everton zou zich ondertussen al gemeld hebben voor de beloftevolle Franse jeugdinternational.

Hernan Crespo is volgens France Football aangeboden aan Olympique Marseille. De 34-jarige aanvaller komt momenteel uit voor het Italiaanse Genoa maar krijgt er weinig speelminuten. De veteraan zou ook in de belangstelling staan van een aantal Engelse en Italiaanse clubs.

Volgens El Mundo Deportivo voegt nu ook Atletico Madrid zich tot het rijtje gegadigden voor Rafinha. De Braziliaanse flankspeler van Schalke 04 werd eerder al gelinkt aan heel wat Europese topclubs, waaronder Juventus, AC Milan, Bayern München en Genoa.

Loïc Rémy staat in de belangstelling van AC Milan en Fiorentina, zo weet France Football. 'De Nieuwe Henry' komt nu uit voor Nice. Hij speelde daarvoor nog bij Lens en Lyon.

Rubin Kazan-verdediger Cristian Ansaldi heeft zich in de Champions League in de kijker gespeeld van heel wat topclubs. Volgens Daily Mail staat de Argentijn ondermeer in de belangstelling van Manchester City. Het is echter weinig waarschijnlijk dat de Russen hun goudhaantje zomaar laten vertrekken.

Barcelona ziet af van het aantrekken van de twaalfjaargie Guido Vadala, die in Argentinië met Lionel Messi wordt vergeleken. Volgens El Mundo Deportivo komt de Spaanse topclub niet overeen met Fernando Vadala, de vader en belangenbehartiger van de tiener.
 
Adrian Mutu wil terugkeren naar Engeland. Volgens Sky Italia vertonen West Ham United en Manchester City interesse in de 31-jarige spits van Fiorentina.

De Ghanees Stephen Appiah verlaat na twee maanden alweer Bologna zonder ook maar één wedstrijd gespeeld te hebben. De ex-speler van Fenerbahçe zou terugkeren naar Turkije, waar Ankaragücü geïnteresseerd is, zo meldt Corriere dello Sport.

Wolfsburg heeft met Robert Huth al een vervanger klaar staan voor mocht Andrea Barzagli de landskampioen verlaten. De verdediger van Stoke City moet volgens Kicker zo’n zeven miljoen euro kosten.

Catania gaat zich opnieuw versterken met een Argentijn. De Siciliaanse club wil Mariano Pavone voor de rest van het seizoen huren van het Spaanse Betis Sevilla. Catania lijkt stilaan een Argentijnse enclave te worden. Met de transfer van Pavone komt het totaal op 12.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties