Bekerklucht opgelost na chantage Charleroi

Wouter Laeremans
| 163 reacties
Bekerklucht opgelost na chantage Charleroi
Foto: © SC

Charleroi heeft vooral zichzelf geholpen door akkoord te gaan met een verschuiving van de competitiematch tegen Cercle. De bekercompetitie is gered, maar de voorwaarden die de Karolo’s stelden en verkregen gaan toch wat ver.

Cercle en Anderlecht kunnen dankzij de ‘goede wil ‘van Charleroi de kwartfinales van de beker dan toch in twee wedstrijden afwerken. Het altruïsme van de Bayats krijgt plots een ferme knauw, want de gunsten die Charleroi van de bond kreeg zijn niet mis. Het Nieuwsblad lichtte de chantage door.

Manager Mogi Bayat was door herhaadelijk wangedrag geen lid meer van de bond. Plots kan hij zich wel weer aansluiten.

Charleroi had al heel wat boetes verzameld, die nog niet betaald werden. Dat hoeft nu ook niet meer. Alle geldstraffen, waaronder één van 10.000 euro, werden kwijtgescholden.

Anderlecht-aanwinst Taylor mag toch uitgeleend worden aan Charleroi. Een speler kan in dezelfde transferperiode niet tweemaal van ploeg veranderen, maar de bond zal een achterpoortje door de vingers zien. 

Habibou was geschorst in de inhaalwedstrijd tegen Standard, maar zal die nu zonder problemen kunnen meespelen.

De gehuurde Ederson van Genk was nog niet speelgerechtigd tegen Cercle, maar in de inhalwedstrijd is er geen probleem. Hiervoor gaf Frans Schotte, de voorzitter van groenzwart wel zijn fiat.

Charleroi heeft het slim gespeeld. De bond stond met de rug tegen de muur met de dreigende rechtszaken van Cercle en Zulte Waregem en koos de makkelijkste oplossing: toegeven.

Extra pijnlijk is het voor STVV, dat zonder voorwaarden akkoord ging met een verschoven duel tegen Club Brugge. Voorzitter Duchâtelet heeft geen zin om er energie in te steken. "We concentreren ons op de competitie", zucht hij in HNB. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties