Puntendeling in de derby tussen KFCO Gent-FC.Latem.

Hendrik De Vriesere

KFCO.Gent kwam telkens verdiend op voorsprong, maar verzuimde de kloof verder uit te diepen. zoudat het een succes werd en behaalde gevleid punt voor de bezoekers, en dit op hun inzet en strijdlust.

OLYMPIA - LATEM 2 - 2

Dat het venijn in de staart zit , is nog maar eens gebleken . Olympia begon op een sportieve manier , furieus aan de wedstrijd . Na 10' hadden we zelfs al 3 doelrijpe kansen bijeen gesprokkeld . Latem  liet duidelijk zien dat ze niet naar Olympia gekomen waren ,  om zich te laten  afslachten , maar Olympia had toch duidelijk het heft in handen . Wachten op een doelpunt was dus de boodschap en dit gebeurde dan ook in de 38' , C . Verniest loste een grondscherend afstandsschot in de rechterbenedenhoek , de Latemse keeper had geen verhaal 1 - 0 . We hoopten met deze uitslag de rust te bereiken . Latem stak daar een stokje voor . Door een misverstand in onze verdediging , wist M.Bosschem in de 46' de bordjes gelijk te stellen . Van een opdoffer gesproken . De tweede helft was Olympia met de intentie op het veld gekomen , die drie punten zijn vandaag voor ons . Het getuigde in de 56' , W .D'hakouani stuurt J.Speeckaert langs de lijn , Jelle gaf een magistrale assist af waarbij K.Van Der Vloedt met het hoofd knap afwerkte en we stonden terug op voorsprong 2 - 1 . Na deze voorsprong , kwam Latem langzaam terug in de wedstrijd . We mogen zelfs stellen , dat Latem de laatste 20' voor hun rekening nam . Het onvermijdelijke kwam dan in de 80' waarbij T.White de eindcijfers wist vast te leggen 2 - 2 . Jammer voor Olympia maar het is niet anders . Het mag ook eens gezegd dat scheidsrechter de heer D.Peerden , bij zijn tweede wedstrijd in tweede provinciale , op een zeer goede wedstrijd mag terugblikken , bijgestaan door twee vakkundige assistenten . Volgende week gaan we op verplaatsing naar Sleidinge , supporters we rekenen terug op jullie steun.