Invaller Akpala schenkt Club in extremis zege

Invaller Akpala schenkt Club in extremis zege
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Joseph Akpala heeft Club Brugge in extremis drie gouden punten bezorgd tegen Westerlo. De Bruggelingen toonden zich meester in de inefficiëntie, maar een tactische zet van Adrie Koster leverde blauw-zwart nog maar eens de volle buit op.

Adrie Koster posteerde Jonathan Blondel verrassend op de linksachter. Daardoor nam Gertjan De Mets de rechtsbackpositie voor zijn rekening. Maxime Lestienne behield zijn plaats op het Brugse middenveld. Bij Westerlo kwamen Jef Deelen en Dieter Dekelver in de ploeg in vergelijking met de match tegen AA Gent. Zij vervingen de geblesseerde Steven De Petter en Momodou Ceesay.

 

Koud gepakt

De bezoekers lieten zich meteen gelden en vooral Jaime Ruiz liet zich enkele keren opmerken. Club kwam telkens met de schrik vrij. Op het kwartier kreeg de thuisploeg zijn eerste kans en het was meteen raak. Nabil Dirar bediende met een hakje Karel Geraerts en de Limburger vond aan de tweede paal Ivan Perisic die de kans niet onbenut liet om zijn team op voorsprong te brengen.

 

Bij Westerlo ging het licht uit na die opdoffer en Club deed wat het wou. De thuisploeg morste met de kansen. Dorege Kouemaha, Nabil Dirar en Geraerts verkwanselden wenkende mogelijkheden. In de slotminuten van de eerste periode kwamen de Kempenaars toch weer opzetten. Eerste devieerde Lestienne een vrijschop van Oleksandr Iakovenko ei zo na in eigen doel, kort daarop moest Blondel een kopbal van Ruiz van de doellijn keren.

 

Weer gouden wissel


Na de pauze leek Club op zijn elan door te gaan, maar nu was het Westerlo dat bij de eerste tegenprik scoorde. Invaller Emanuel Odita stuurde Iakovenko alleen op Stijn Stijnen af en de Oekraïner werkte de bal beheerst in de verste hoek binnen. Bij de thuisploeg zagen ze het onheil naderen en staken ze een tandje bij. De uitvoering was echter te onzorgvuldig.

 

Het werd een festival van de gemiste kansen. Kouemaha, Dirar en Perisic lieten na om Club op een verdiende voorsprong te schieten. In het slot leek de thuisploeg zijn beste pijlen verschoten te hebben, maar dat was buiten waard Koster gerekend. De Nederlander offerde verdediger De Mets op voor aanvaller Joseph Akpala en de Nigeriaan deed meteen wat van hem verwacht werd: scoren!

 

In een loopactie ontdeed de Clubaanvaller zich van Wouter Corstjens, omspeelde de ver uitgelopen Yves De Winter en legde het leer netjes in de mand. Zo trekt blauw-zwart komende woensdag met een achterstand van zes punten naar het Constant Vanden Stockstadion voor de topper tegen Anderlecht. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties