Onvergeeflijk puntenverlies Milan

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

AC Milan is op eigen terrein niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Livorno.

Ambrosini (foto) zette één minuut voor de pauze de Rossoneri op voorsprong. Maar acht minuten in de tweede helft stelde Lucarelli gelijk. In de slotfase probeerde Milan de wedstrijd nog naar zich toe te trekken, maar van een slotoffensief was geen sprake.

Livorno hield makkelijk stand en Ronaldinho was ongelukkig in zijn acties. Het gelijkspel is een gouden puntje voor Livorno, maar voor Milan is het een bijzonder slechte zaak. Het verliest weer twee punten in de race om de scudetto en mag op deze manier de hoop nu wel stilaan opbergen.

AS Roma kende meer geluk tegen rode lantaarn Siena. Het kwam in de eerste helft op voorsprong via de Deen Riise, maar nog voor de koffie kon bezoeker Vergassola gelijkmaken. In de tweede periode gingen de Romeinen op zoek naar de zege, maar dat verliep stroef zonder de afwezigen Totti, Toni en Vucinic.

Maar twee minuten voor het einde kon invaller Okaka de thuiswinst toch nog op het bord schieten. Door deze zege komt Roma naast Milan op de tweede plaats in het klassement.

Fiorentina, zonder de geschorste Adrian Mutu, speelde 2-2 gelijk bij Cagliari.

Het duel van leider Inter uit bij Parma werd afgelast wegens overvloedige sneeuwval.