Javaux: "Ze maken idioten van de scheidsrechters"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Javaux: "Ze maken idioten van de scheidsrechters"
Foto: © SC

Oud-scheidsrechter Marcel Javaux haalt zwaar uit naar de Belgische voetbalbond. De begeleiding en opvolging van de huidige lichting arbiters is volledig fout, klinkt het in zijn betoog.

De rode kaart voor Ronald Vargas in de topper was de aanleiding voor alweer een nieuwe discussie. Een terechte uitsluiting, vindt Javaux. "De zool van de voet gaat omhoog en belandt op de enkel van de tegenstrever. Dat is een gevaarlijke tackle. Het reglement is dan duidelijk: rood. Als Vargas zijn been had geplooid, dan was er geen probleem", zegt Javaux in HNB.
 

"Maar de druk op de scheidsrechters is groot. Te groot. Als ze iets niet fluiten, worden ze gedegradeerd", begint de oud-ref zijn betoog. Hij vindt het een schande dat spelers na een rode kaart worden vrijgesproken. De scheidsrechters geven rood, zoals ze volgens de reglementen moeten doen. Maar de bond geeft geen straf. Van wie maken ze voor de buitenwereld dan weer idioten? Juist, van de scheidsrechters. Mocht ik nog arbiter zijn dan leg ik voor volgend weekend de boel plat: staking. Maar de scheidsrechters van tegenwoordig missen de persoonlijkheid om zoiets te doen."

Javaux mist ook het respect bij de spelers. "Ik zag woensdagavond op televisie Toulouse tegen Marseille in Frankrijk. Een felle match. Maar daar was er geen protest tegen de scheidsrechter. Hier stormen ze meteen met vier of vijf als boerkes naar de arbiter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties