Kristof Snelders: "Het koppeke maakt het verschil"

Hannes De Meyer
| 7 reacties
Kristof Snelders: "Het koppeke maakt het verschil"
Foto: © SC

Beveren is aan een goede reeks bezig in tweede klasse. Na een 5 op 9 sleepte het vorige woensdag een gelijkspel uit de brand tegen leider KSVS United. Toch blijven de Waaslanders de punten broodnodig hebben. Voetbalkrant sprak met Kristof Snelders.

0-0 tegen de leider. Tevreden met een punt?

"Ja, eigenlijk wel. Ik vind dat we tegen de beste ploeg in tweede klasse hebben gespeeld. Er zit iets in: automatisme, goede voetballers. Als je dan gelijk speelt, is dat in principe niet slecht. De andere uitslagen vallen wel tegen. Het zal nog een tijdje knokken worden om uit die degradatiezone te geraken. Dat is spijtig, maar het zijn nog 15 matchen. Als we op deze manier blijven voetballen, degraderen we niet."

Jullie kregen een aantal mogelijkheden. Heerste  er na afloop van de wedstrijd een gevoel van ontgoocheling of van vertrouwen?

"Eerder van vertrouwen. Je mag niet vergeten: we spelen nog altijd tegen de eerste en we halen een punt. De laatste weken zit er duidelijk een stijgende lijn in onze prestaties. Wij moeten gewoon blijven verder spelen zoals we bezig zijn. De laatste weken halen we 6 op 12. Dat is niet slecht, zeker als je ziet tegen welke ploegen we hebben gespeeld."

Jullie speelden de laatste weken beduidend beter. Waar ligt het verschil met de slechte periode daarvoor?

"Het verschil heeft vooral te maken met vertrouwen. Er zijn veel jongens bij die in de eerste periode een schim waren van zichzelf. Nu hebben ze eindelijk hun vertrouwen teruggevonden en beginnen ze hun normale niveau te bereiken. ‘Het koppeke’ maakt het verschil. Het zijn nog steeds dezelfde spelers, alleen gaat het nu veel beter. Op een paar weken tijd kan dat helemaal veranderen."

David Penneman nam het in december over van Johan Boskamp. Zit de nieuwe trainer er voor iets tussen?

"Ja, absoluut. Hij heeft er iets ingebracht, dat kan je zien. Er zit terug schwung in de ploeg. De resultaten zijn er en op de resultaten wordt je uiteindelijk nog altijd afgerekend. En dat is mede zijn verdienste."

Wat hoop je met Beveren dit seizoen nog te bereiken?

"Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst. Ik denk dat wij nog in staat moeten zijn om bovenaan de rechterkolom te eindigen. Als je het klassement ziet, dan sta je daar direct met twee, drie gewonnen wedstrijden."

"De wedstrijden die er aan komen zijn wel niet de gemakkelijkste: Waasland, Dender, Antwerpen, Lierse. Maar kijk: wij moeten gewoon naar onszelf kijken en het wedstrijd per wedstrijd aanpakken, te beginnen met Waasland. En als wij gewoon blijven spelen zoals nu het geval is, dan pakken wij punten. Daar ben ik van overtuigd!"


Speeldag 25 EXQI League:

Lierse neemt het na drie gelijke spelen thuis op tegen de vijfde in de stand, Brussels. Bergen gaat op bezoek bij OHL. Maandag volgt de topper tussen KVSK United en Eupen.

De overige wedstrijden:

Tubize - KV Turnhout
St. Wetteren - RFC Tournai
R Antwerp FC - FC Liège
Dender EH - KSK Ronse
KV Oostende - KVK Tienen
Waasland - Beveren


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties