Maertens schenkt Heracles zege (video)

Philippe Crols
| 1 reacties
Maertens schenkt Heracles zege (video)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birger Maertens was afgelopen weekend de opvallendste Belg in Nederland. De centrale verdediger van Heracles scoorde net voor tijd op fraaie wijze de winninggoal tegen Groningen. Voorts mocht de jonge Funsu Ojo even meespelen bij PSV.

Ajax, zonder de geblesseerde Toby Alderweireld, maar met Jan Vertonghen (gele kaart) heel de match op het veld, deed een goede zaak door Twente met 3-0 huiswaarts te sturen. Ajax is derde en nadert tot op zes punten van de Tukkers.

Door het verlies van Twente loopt PSV drie punten uit op zijn dichtste achtervolger. De leider uit Eindhoven won met 2-0 van ADO Den Haag, waar Timothy Derijck de wedstrijd vol maakte. Bij PSV zat Stijn Wuytens niet in de selectie, bleef Timmy Simons op de bank en mocht Funsu Ojo enkele minuten voor tijd invallen. 

AZ wint zonder Dembele en Advocaat

AZ kon voor de match tegen Feyenoord geen beroep doen op Moussa Dembele (ziek) en coach Dick Advocaat (op EK-loting). Toch wonnen de Alkmaarders in Rotterdam met 1-2. Maarten Martens werd enkele minuten voor tijd naar de kant gehaald, Gill Swerts bleef op de bank. 

RKC Waalwijk slikte in extremis een zure nederlaag op eigen veld tegen NEC Nijmegen. Pas in de toegevoegde tijd mochten Bjorn Vleminckx en co juichen. Vleminckx zelf kreeg twee goede kansen, maar scoorde niet. Aan de overkant zat Gerard Lifondja niet in de selectie, bleef Alexandre Di Gregorio op de bank en speelde Benjamin De Ceulaer een meer dan degelijke wedstrijd.

VVV Venlo hield de punten thuis tegen Vitesse, dat zonder de geblesseerde Onur Kaya aantrad. Bij Venlo verdrong Kevin Begois concurrent Ruud Boffin uit doel. Hij speelde net als Ken Leemans heel de match. Kevin Van Dessel viel in het slotkwartier nog in.

Doelpunt Maertens

Birger Maertens (foto) was de held van het weekend voor Heracles. Hij scoorde net voor tijd de 4-3 tegen Groningen. Bij Groningen is Sepp De Roover nog steeds geblesseerd. De goal van Maertens is te bekijken in onderstaand videofragment (doorspoelen naar 3:45).

FC Utrecht is aan een slechte reeks bezig. Ook op bezoek bij Heerenveen werd er verloren (2-0). Bij de Friese club stond Brian Vandenbussche tussen de doelpalen, Kenny Steppe is nog steeds onbeschikbaar. Aan de overkant begonnen met Kevin Vandenbergh, Dries Mertens en Jan Wuytens drie Belgen in de basis. VDB werd na een uur naar de kant gehaald, twintig minuten later volgde Mertens. Hans Somers behoorde niet tot de selectie van Utrecht

De Belgen van Roda JC

Roda JC boekte een overwinning tegen Sparta Rotterdam (2-1). Bij de club uit Kerkrade opnieuw veel Belgen in de selectie. Trainer Harm Van Veldhoven zette Arnaud Sutchuin en Laurent Delorge in de basis. Die laatste speelde de wedstrijd ook uit, Sutchuin werd tien minuten voor tijd vervangen. In de slotfase mocht Jeanvion Yulu Matondo nog invallen. Vincent Lachambre, Jamaïque Vandamme en Bram Castro bleven op de bank. Kenneth Staelens, Cliff Mardulier en Kris De Wree zaten niet in de selectie.

Tenslotte was er ook nog verlies voor Willem II (1-2 tegen NAC Breda). Christophe Grégoire zat niet in de selectie, Bart Biemans stond van het eerste tot het laatste fluitsignaal op het veld.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties