Sishuba: "Ik draai elke euro tweemaal om"

Gert-Jan Weyters
| 23 reacties
Sishuba: "Ik draai elke euro tweemaal om"
Foto: © SC

De Zuid-Afrikaan Asanda Sishuba is een van de spelers van Moeskroen die nog geen andere ploeg hebben gevonden. Een situatie die niet kan blijven duren volgens de technisch vaardige speler.

Het gebrek aan inkomen begint Sishuba parten te spelen. "Vroeger dacht ik niet na over het geld dat ik uitgaf. Maar als ik nu nieuwe kleren wil kopen dan tel ik mijn geld. Vroeger bekeek ik ook nooit mijn bankafschriften, maar nu bestudeer ik elk cijfer. Het is niet zo dat ik meteen zonder geld zal vallen, maar omdat ik al twee maanden zonder inkomen zit, moet ik elke euro twee keer omdraaien. Ik ben op dit moment afhankelijk van mijn vrouw Capucine. Zij is diëtiste en de enige die hier in huis geld verdient. We hebben een lening op ons huis in Moeskroen af te betalen en we hebben twee kinderen", aldus Sishuba in HNB.

Toch waren er tijdens de winterstop enkele opties, maar deze sprongen telkens op het nippertje af. "Ik ben twee dagen gaan testen bij de Franse tweedeklasser Strasbourg, maar toen moest ik plots nog acht dagen langer blijven zonder dat ze mij zekerheden konden geven. Ik was bang dat ze mij een absoluut minimumcontract zouden geven."
 
"Een manager had voor mij ook een club in Qatar gevonden. Dat was de jackpot. Ik kon er op vier maanden tijd evenveel verdienen als in één jaar Moeskroen, maar toen werd de zaak toch nog afgeblazen. Nu is er een club uit China geïnteresseerd, maar China, dat is een sprong in het duister", besluit de Zuid-Afrikaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties