Verbauwhede: "Hou mijn emoties steeds beter onder controle"
Hannes De Meyer
| 12 reacties
Verbauwhede: "Hou mijn emoties steeds beter onder controle"
Foto: © SC

Kortrijk won zaterdag verdiend van Roeselare. Opmerkelijk feit: Doelman Verbauwhede pakt al zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is volgende speeldag geschorst.

Kortrijk-doelman Glenn Verbauwhede pakte in de eerste helft zijn vijfde gele kaart toen hij na het fluitsignaal voor offside nog tackelde naar de doorgebroken Rukavytsya. Zijn trainer Georges Leekens noemde het een domme overbodige kaart. "Ach, dom is dat niet. Ik dacht dat ik een verwittiging ging krijgen, maar wellicht speelde die karatekid-trap van op Standard nog mee en trok de ref geel", aldus de doelman in Het Nieuwsblad.

"Ik tackle trouwens op de bal en raak de speler niet. Nu, liever nu geschorst dan net voor het einde van de reguliere competitie in volle strijd om de play-off 1. Dan was het zeker geen geschenk geweest voor mijn collega Damien Lahaye die dat schitterend gaat doen volgende week. Ik wil geen druk op hem leggen, maar ik vind hem een goeie doelman. Hij gaat er elke dag voor en houdt me scherp. Dat mijn niveau hoog blijft, heb ik ook aan hem te danken."

"De trainer had trouwens gezegd dat het resultaat vandaag boven alles stond. En we wonnen, dus is er geen probleem. Ik wist dat die schorsing er ooit wel zou komen, maar ik hou de jongste maanden mijn emoties steeds beter onder controle. In elk geval ben ik blij dat ik de redding van het seizoen deed toen Dequevy alleen op mij afkwam. Die fase is het verschil tussen plaats vier of drie punten minder. Aan de rust gaf Dequevy toe dat hij me eerst wou dribbelen." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties