Vermaelen: "Tijd voor België om te presteren"

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Vermaelen: "Tijd voor België om te presteren"
Foto: © SC

Thomas Vermaelen (foto) doet het uitstekend in zijn eerste seizoen bij Arsenal, maar bij de Rode Duivels kon hij nog geen platte prijs bijeenvoetballen. De verdediger wil dan ook dat dit in de toekomst gaat veranderen.

"We zeggen nu al een paar jaar dat we over een getalenteerde groep spelers beschikken, maar er is nog altijd niets bereikt. Het is tijd dat we gaan presteren", aldus Thomas Vermaelen op de website van The Gunners.

België werd op 7 februari tijdens de loting van de EK-voorronde ingedeeld in een groep met Duitsland, Turkije, Oostenrijk, Kazachstan en Azerbeidzjan. Op het eerste zicht lijkt dit een lastige loting, maar toch ziet Vermaelen kansen. "We wisten sowieso dat het niet makkelijk zou worden omdat we in pot 4 zaten. Dan weet je dat er een aantal zware tegenstanders je weg kunnen kruisen", aldus de ex-Ajacied.

"Maar we hebben een getalenteerde groep en ik vind dat we vertrouwen moeten hebben. Als je op een gegeven moment lager ingeschaald wordt, moet je gaan winnen van sterkere opponenten en dat kan. We zijn nu weer allemaal wat ouder en spelen ook op een hoger niveau", besluit Vermaelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties