Tweede klasse volgend seizoen weer met 18 clubs

Mathias Dumarey
| 75 reacties
Tweede klasse volgend seizoen weer met 18 clubs
Foto: © SC

De tweede voetbalklasse wordt volgend seizoen opnieuw met achttien teams gespeeld. Vorig jaar en dit seizoen waren ze nog met 19. Dit was een gevolg van de Zaak-Namen van twee jaar terug.

Hoe de tweede klasse volgend seizoen weer tot achttien teams herleid wordt, gieten we hieronder in een overzicht.

Promotie naar de Jupiler Pro League:
De kampioen promoveert rechtstreeks. De tweede, derde en vierde in de eindstand gaan samen met de nummer vijftien uit de eerste klasse het tweede ticket voor de JPL betwisten. De eerste gaat of blijft in de hoogste voetbalklasse.

Degradatie naar derde klasse:
De nummers 18 en 19 degraderen naar derde klasse. De nummers 16 en 17 zullen een barragetoernooi spelen om het behoud. Aan die eindronde zullen acht ploegen deelnemen. Naast de twee teams uit tweede dus ook zes ploegen uit derde klasse. Voor derde klasse A zijn dat de nummers 2, 3 en 4. Voor derde klasse B gaat het nog om de periodekampioenen.

Er wordt geloot voor de kwartfinales. De winnaars van die wedstrijden spelen de halve finales. Als zou blijken dat de twee tweedeklassers doorstoten, dan komen die sowieso tegen elkaar te staan in de halve finale. Men wil immers dat minstens één derdeklasser de finale speelt. De winnaar van de finale blijft of promoveert naar tweede klasse. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties