Casillas vijftiende speler met 100 CL-wedstrijden

Philippe Crols
| 0 reacties
Casillas vijftiende speler met 100 CL-wedstrijden
Foto: © SC

Iker Casillas stond dinsdagavond in Lyon al voor de honderdste keer tussen de doelpalen in de Champions League. Daarmee treedt de doelman van Real Madrid toe tot een select gezelschap.

Jammer genoeg voor Ilker Casillas (foto) werd zijn 100e wedstrijd niet gevierd met een goede prestatie of met een goed resultaat. Real Madrid verloor in de achtste finales met 1-0 van Olympique Lyon.

De Spaanse doelman is nog maar 28 jaar oud en zal zijn aantal Champions League-wedstrijden dus nog serieus aandikken. Casillas won het kampioenenbal trouwens al tweemaal. Tijdens het seizoen 1999-2000 stond hij als jongste doelman ooit in een CL-finale (19 jaar en 4 dagen). Madrid won van Valencia. Twee jaar later was het tegen Leverkusen opnieuw prijs.

Het clubje van vijftien

De spelers die de kaap van honderd CL-wedstrijden al hebben bereikt zijn: Paolo Maldini, Oliver Kahn, Raul Gonzalez, Roberto Carlos, Andrey Shevchenko, David Beckham, Luis Figo, Clarence Seedorf, Ryan Giggs, Paul Scholes, Thierry Henry, Gary Neville, Fernando Morientes, Xavi Hernandez en Iker Casillas.

Paolo Maldini, die niet meer actief is, heeft met 139 wedstrijden de leiding in dit klassement. Raul zit hem met 134 matchen op de hielen, Roberto Carlos is derde met 128 stuks.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties