François: "Het was geen fysieke agressie, wel folklore"

Ward Callens
| 8 reacties
François: "Het was geen fysieke agressie, wel folklore"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pierre François, directeur van Standard, heeft gisteren gereageerd op het incident met Salzburg-trainer Huub Stevens tijdens het Europa Leagueduel afgelopen donderdag.

Huub Stevens verklaarde na de wedstrijd dat Standard-directeur Pierre François hem had bestookt met verwensingen. In HNB reageert François op de aantijgingen van de Salzburg-coach. “Als nog één van de zes arbiters, noch de UEFA-afgevaardigde ingrijpt, kan ik niet anders dan reageren”, zegt François. “Sommige mensen denk zich op basis van hun palmares alles te kunnen permitteren.”

Stevens verhuisde na amper drie minuten naar de tribune nadat hij weigerde een groen hesje aan te trekken boven zijn rode trainingspak. “Ik weet wel dat hij zegt dat hij uit eigen beweging is gegaan”, meent François. “Maar als de arbiter hem zegt: ofwel doe je dit hesje aan ofwel ga je in de tribune zitten, zie ik het verschil met een verwijdering niet.”

In de slotfase van de wedstrijd keerde de Nederlandse coach terug naar zijn dug-out. “Bij de 1-2 ging hij naar beneden, bij de 2-2 ging hij het hek over en bij de 3-2 stond hij op het veld”, legt François uit. “Toen ik zag dat niemand reageerde, heb ik dat maar gedaan.”

Stevens’ assistent Eddy Achterberg volgde François naar de tribune. “Hij klom de tribune op en ging neus aan neus staan”, vertelt de Standard-directeur. “Het was geen fysieke agressie, wel folklore. Als ik Igor De Camargo was geweest, ik had hem waarschijnlijk een duw in het gezicht gegeven”, aldus Pierre François. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties