Advocaat: "Lukaku is niet de redder van het vaderland"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Advocaat: "Lukaku is niet de redder van het vaderland"
Foto: © SC

Alle aandacht ging de voorbije dagen naar het debuut van Romelu Lukaku bij de Rode Duivels. Geen slechte zaak, vindt bondscoach Dick Advocaat. Maar hij probeert ook het enthousiasme te temperen.

De integratie van Lukaku verloopt vlot. “Ik maak hem nu anderhalve dag mee en ik denk niet dat er een probleem zal zijn. Hij voelt zich duidelijk goed”, zegt Advocaat in de kranten. “Het is goed dat we hem kunnen brengen in een oefenduel tegen Kroatië. Dan is het nog niet dodelijk als je niet wint.”

Alle media-aandacht ging naar de jonge beer van Anderlecht. “Ik vind het goed dat hij dat nu allemaal meemaakt. Hij moet wennen aan de media. Dat hoort er allemaal bij. Hij ondergaat het allemaal lachend en heeft er niet te veel problemen mee. Dat danken we ook aan de begeleiding van Anderlecht en zijn ouders. Maar we moeten daar op de duur wel wat losser mee omgaan. Hij zal het ooit zelf moeten oppakken.”

Advocaat vindt niet dat Lukaku te veel druk op de schouders mag gelegd worden. “Begin niet over de ‘redder van het vaderland’. Dat is te gek voor woorden.  Waar zijn we dan mee bezig? Hem nu al de redder noemen, zou echter een slechte zaak zijn voor het Belgisch voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties