Arsenal zet zich op kop van de Premier League

Ward Callens
| 6 reacties

Arsenal heeft zich naast Chelsea op kop van de Premier League gezet. De Londenaars kenden zaterdagmiddaag wel veel moeite met Burnley, dat uiteindelijk met 3-1 voor de bijl ging. West Hem ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Bolton.

Arsenal – Burnley: 3 – 1

Arsnenal heeft zaterdagnamiddag de drie punten gepakt tegen het bescheiden Burnley. De Londenaars hadden het lange tijd niet gemakkelijk tegen de stugge bezoekers.

Cesc Fabregas zette even na het halfuur de thuisploeg van dichtbij op voorsprong, maar moest nadien geblesseerd het veld verlaten. Burnley keek bij de rust tegen een 1-0 achterstand aan. De Clarets wisten nog geen enkele uitwedstrijd te winnen dit seizoen.

Kort na de pauze kwam het wel langszij, via huurling Dave Nugent. Doelman Manuel Almunia was kansloos op de fraaie lob van de aanvaller. Lang konden de bezoekers de 1-1 stand echter niet vasthouden. Tien minuten later bracht Theo Walcott de thuisploeg weer op voorsprong met een staalhard schot.

Arsenal kreeg in het wedstrijd schot nog een aantal mooie kansen, maar faalde in de afwerking. In de slotseconden zag Thomas Vermaelen, negentig minuten in de basis bij Arsenal, hoe zijn ploegmaat Andrei Archavin er toch nog 3-1 van maakte.

Arsenal telt nu 61 punten in de Premier League, even veel als co-leider Chelsea. Chelsea en Manchester United hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

West Ham – Bolton: 1 – 2

West Ham en Bolton kennen een wisselvallig seizoen. Beide clubs vertoeven in de lage middenmoot van de Premier League. Het team dat vandaag de drie punten kon pakken zou zo een goede zaak doen in de strijd tegen degradatie.

West Ham was aan een goede reeks bezig, maar liet zich vandaag ietwat verrassend verschalken door een sterk Bolton. Na een kwartier al keek de thuisploeg tegen een onoverbrugbare 0-2 achterstand aan.

Kevin Davies en Jack Wilshere troffen raak voor de bezoekers. In de tweede helft deed de thuisploeg wat het moest doen, op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Tamir Cohen stak de Londenaars een handje toe toen hij na 72 minuten zijn tweede gele kaart kreeg.

Pas na 88 minuten vond Alessandro Diamanti de weg naar de goal en maakte zo de verdiende aansluitingstreffer voor West Ham. Het bleef echter 1-2 in Londen. Bolton klimt zo over West Ham naar de dertiende stek in het klassement.

Om 18.30u gaat Manchester United op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. Als United met de drie punten aan de haal gaat, zet het zich voorlopig op kop van de Premier League.