De Sutter: "Had basisplaats niet verwacht"

Ward Callens
| 14 reacties
De Sutter: "Had basisplaats niet verwacht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter startte tegen Charleroi nog eens in de basis bij Anderlecht. De spits bedankte nog voor rust met een doelpunt. "Het deed wel deugd", zei De Sutter achteraf.

“Ik denk dat we een heel goed eerste halfuur speelden. We dwongen ook veel kansen af, maar op dit terrein is het niet altijd gemakkelijk om af te werken”, reageert Tom De Sutter tegenover de openbare omroep na de 0-2 zege op Charleroi. “We waren al wel wat aangepast aan de omstandigheden, want in Anderlecht ligt het terrein er ook zo bij. Het is zeker niet gemakkelijk voetballen, maar ik denk dat we het niet slecht gedaan hebben.”

“We hadden een hele week om naar de match toe te leven”, vervolgt de lange spits. “Op Roeselare (1-2) hadden we maar twee dagen en iedereen was toen nog mentaal en fysiek vermoeid. Ik denk dat het dus logisch is dat het op Roeselare minder was.

Romelu Lukaku kreeg rust van Ariel Jacobs en dus mocht De Sutter nog eens in de basiself starten. “Ik had niet verwacht dat ik in de basis zou staan”, zegt de aanvaller. “Het is dan des te leuker als je wel start.”

Nog voor rust maakte hij het beslissende doelpunt voor paars-wit. “We hadden al veel kansen gemist en het was net voor de rust, denk ik, dus we gingen met een goed gevoel de rust in. Als je met 0-2 voorstaat aan de rust geloven de supporters van Charleroi er ook niet meer in. Het deed wel deugd.”

Anderlecht telt nu 12 punten voorsprong op Club Brugge. “Dat betekent 6 punten voorsprong in de play-offs”, weet De Sutter. “Dat zijn al twee wedstrijden dat we kunnen of mogen verliezen. Dat is wel een mooie bonus. Maar er zijn nog twee matchen te gaan voor de play-offs en die moeten ook gewonnen worden”, aldus Tom De Sutter. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties