Arjen Robben schiet Bayern naar kwartfinales

Fabian Morren
| 11 reacties

Na een spectaculair wedstrijdverloop heeft Daniel Van Buyten zich met Bayern München geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Twee goals in Firenze volstonden voor de kwalificatie.

Bayern had enkele weken eerder nipt de heenwedstrijd tegen Fiorentina gewonnen met 2-1. De terugwedstrijd in Italië werd met 3-2 verloren, maar op basis van het aantal uitdoelpunten gaan de Duitsers door.

Fiorentina kwam, met dank aan een falende Hans-Jörg Butt, na een half uur op voorsprong. De doelman loste een schot van Marco Marchionni en Juan Vargas profiteerde in de rebound om de 1-0 tegen de netten te prikken. Nog voor de rust had Bayern de kans om weer langszij te komen. Sebastian Frey maakte het schot van Arjen Robben met de vingertoppen onschadelijk.

De gelijkmaker bleef uit en aan de overkant lukte het scoren een pak vlotter. Tien minuten na de rust werd Stevan Jovetic bediend door Alberto Gilardino en tekende vervolgens aan voor de 2-0. De tweede tegentreffer maakte Bayern wakker. Met een lage schuiver loodste Mark Van Bommel zijn team virtueel naar de verlengingen.

Wat later kostte slecht verdedigen van Daniel Van Buyten de bezoekers een derde tegendoelpunt. Jovetic profiteerde optimaal en breidde de voorsprong van Fiorentina weer uit. In enkele dolle minuten zorgde Arjen Robben voor een tweede, zeer belangrijk Duits doelpunt. De Nederlander schudde een schitterend afstandsschot uit de voeten, dat via de paal in doel belandde.

Fiorentina had zo plots weer haast, want een vierde doelpunt was in de gegeven omstandigheden een noodzaak. Die treffer kwam er echter niet meer, vooral omdat de club uit Firenze Bayern in het slot van de wedstrijd nog amper in de problemen kon brengen. (AN)