“Rozehnal is hier geen populaire speler”

“Rozehnal is hier geen populaire speler”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De naam van Ruud van Nistelrooy doet bij iedere voetballiefhebber wel een belletje rinkelen, maar HSV is veel meer dan ‘Van the Man’ alleen. Zeker nu de Nederlander meer dan waarschijnlijk tevreden moet zijn met een stekje op de bank. Een voorstelling.

Naast Van Nistelrooy is David Rozehnal misschien nog wel de bekendste. De 29-jarige Tsjechische verdediger speelde nog drie seizoen voor Club Brugge. “Maar hij is hier niet echt populair”, stelt Marcus Scholz van het Hamburger Abendblatt. “Hij is eigenlijk niet goed genoeg, maar zal tegen Anderlecht wel aan de aftrap verschijnen.”

David Jarolim is dan weer de fitness freak in het team van coach Bruno Labbadia. “Hij kan niet stoppen met lopen. Zelfs als de coach het hem verbiedt, gaat hij toch lopen. Als de spelers op de kamer moeten rusten, dan neemt hij zijn gsm mee. Als de coach dan belt om te checken of ze effectief op de kamer liggen, dan kan hij dat toch ‘bevestigen’. Hij eet ook nooit wit brood.”

Ook naar doelman Frank Rost, 36 jaar, moeten we uitkijken, vindt Scholz. “Hij heeft enorm grote handen. Maat 45, niet normaal.” De paars-witte aanvallers zijn dus al gewaarschuwd.

Waarschijnlijk herinnert u zich ook nog José Paolo Guerrero, de voormalige spits van Bayern München. De Peruviaan zal er morgen echter niet bijlopen door een blessure aan de crossmediale band van de knie.

“Een bizar verhaal”, lacht de Duitse journalist. “Normaal had hij al lang terug in Hamburg moeten zijn voor het vervolg van zijn revalidatie. Maar plots durft hij niet meer vliegen. Hij heeft al vier keer geprobeerd om in het vliegtuig te stappen, iedere keer is hij er terug uitgestapt. En dat terwijl hij vroeger daar nooit problemen mee had.”

Van onze reporter ter plaatse: Kersten Steurbaut.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties