Real en Barcelona nek aan nek

Manuel Gonzalez
| 13 reacties

Real Madrid en Barcelona geven elkaar geen duimbreed toe aan de kop van de Primera Division. Zowel Messi (foto) als Higuain scoorden een hattrick.

Beide topteams wonnen hun wedstrijd van de 26ste speeldag. Barcelona had de moeilijkste opdracht. Het speelde in het eigen Camp Nou tegen het nummer drie Valencia. Aan de pauze was het nog 0-0. Maar in de tweede helft ontbond dribbelkont Lionel Messi al zijn duivels en hij scoorde een zuivere hattrick die Barça een 3-0 zege opleverde.

Real Madrid speelde na het debacle tegen Lyon uit bij Valladolid. Cristiano Ronaldo zette in de 28ste minuut de Koninklijke na een moeilijke week terug op de goede weg. Op slag van rust besliste Higuain de match en in de tweede helft deed hij er nog ééntje bij. Net voor het uur trof Albiol namens Real raak in eigen doel maar opnieuw Higuain sloeg toe aan de overkant.

Door de zeges blijven Real en Barcelona samen op kop met 65 punten, maar de Madrilenen hebben een iets beter doelsaldo.