Van Loo: "Eerste geel compensatie voor rood Blondel"

Van Loo: "Eerste geel compensatie voor rood Blondel"
Foto: © SC

Anthony Van Loo had zich de match tegen zijn ex-team wel anders voorgesteld. De rechtsachter van Roeselare liep tegen een domme rode kaart aan en zag hoe zijn ploegmakkers in het slot van de match nog een punt prijsgaven

Deze wedstrijd bezorgt mij een dubbele ontgoocheling”, gaf Anthony Van Loo achteraf aan. “Ik heb rood gekregen en we behalen hier nul punten. Een punt op Club was schitterend geweest om de laatste match aan te vatten. Deze 1-0-nederlaag is een opdoffer.”

Compensatiekaart

Van Loo vond dat Roeselare wel degelijk kansen had gehad om Club pijn te doen. “Met elf tegen tien kregen wij ruimte want zij gingen risico's nemen. We hebben zelfs twee mooie kansen gekregen. Daarvan hadden we er één moeten benutten.”

De rechtsachter van Roeselare vond dat zijn rode kaart erg licht gegeven was. “Mijn eerste geel, voor een trekfoutje op Maxime Lestienne, was compensatie voor het rood van Jonathan Blondel. Het tweede geel was terecht. Ik hoop dat we die eindronde nog kunnen vermijden zodat ik geen weken aan de kant moet staan.”

Schorsing

Door zijn rode kaart is Van Loo geschorst tegen Westerlo. “Jammer, want dat is dé match van het jaar. Zowel Bjarn Vidarsson als ikzelf hebben de ploeg in de steek gelaten. Met tien tegen tien was de kans groter geweest dat we nog een punt hadden behaald. Club was nergens. Ze hebben met moeite kansen gecreëerd en dan valt die bal nog goed ook.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties