Petric: "HSV moet voor niemand onderdoen"

Nico Wieme
| 3 reacties
Petric: "HSV moet voor niemand onderdoen"
Foto: © SC

Hamburger SV verdedigt donderdagavond een 3-1-voorsprong uit de heenmatch in het Constant Vanden Stockstadion. Mladen Petric klinkt strijdvaardig in aanloop naar de match tegen Anderlecht. “Er rest ons maar één doel meer”, aldus de HSV-spits.

In de Bundesliga ligt Hamburger SV tien punten achter op de dichtste Champions Leagueplaats. In de Duitse beker gingen de Noord-Duitsers er in de tweede ronde al uit tegen derdeklasser VfL Osnabrück. Het enige wat HSV nog rest, is het winnen van de Europa League. Dat de finale in de eigen Nordbank-Arena plaatsvindt, maakt de drang om Anderlecht opzij te zeggen nog groter bij de HSV-spelers.

Finale een must

Mladen Petric windt er in Bild alvast geen doekjes om. “Het gaat om de laatste grote doelstelling die we nog kunnen bereiken. Met zo ver mogelijk geraken zijn wij niets. Wat brengt het op als we op het einde van het seizoen kunnen zeggen dat we er dichtbij waren?”

De aanvaller van Hamburg vindt dat zijn team over genoeg troeven beschikt om de Europa Leaguefinale te winnen, al beseft hij dat niet alles rozengeur en maneschijn is. “Qua potentieel moeten wij voor geen enkele ploeg in Europa onderdoen. Maar het is belangrijk dat we dat potentieel ook gebruiken.”

Geen Europees voetbal

Hamburg verloor afgelopen weekend met 4-2 bij Leverkusen en behoudt daardoor slechts één punt voorsprong op het nummer zes Werder Bremen. Een seizoen zonder Europees voetbal dreigt. “Natuurlijk beseffen de spelers dat het niet loopt zoals het zijn moet. We willen ons zeker niet mooi praten. We weten allemaal dat we in de Bundesliga te weinig punten behaald hebben. Dat heeft zijn invloed op de stemming”, aldus nog Petric. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties