Riera haalt zwaar uit naar Benitez

Yves Dekoning
| 8 reacties
Riera haalt zwaar uit naar Benitez
Foto: © SC

Spelers die naast de ploeg vallen zijn wel vaker ontevreden. Meestal blijft dat ongenoegen binnenskamers, maar soms breekt toch iemand de omerta. Bij Liverpool FC ligt de manager opnieuw zwaar onder vuur.

Albert Riera kwam sinds januari amper in twee wedstrijden in actie. De Spaanse international wil naar het WK in Zuid-Afrika en dan moet hij dringend meer spelen. Bovendien draait Liverpool een rampzalig zwak seizoen. De 27-jarige winger is vooral gefrustreerd doordat Rafael Benitez nauwelijks communiceert met de spelers.

Riera: "Als je je goed voelt, geen problemen hebt en goed traint en toch niet speelt, dan verwacht je toch enige uitleg. Anders begin je te denken dat het persoonlijk is. Als ik iets verkeerd doe en jij bent mijn baas, dan kom je me toch vertellen wat ik verkeerd doe."

"Je ziet dat het niet goed loopt en je ziet geen veranderingen. Het is frustrerend omdat je denkt dat je kunt helpen. Ik ben hier nu twee jaar en ik wet hoe hij (Benitez) is. Hij praat nooit iets uit met een speler. Hij is de baas en al de rest moet zwijgen. Hij communiceert zo goed als niet met de spelers."

"Ik wil de rest van mijn loopbaan bij de club blijven, maar ik wil ook spelen. Ik wil naar het WK. Op dit moment is er interesse vanuit Rusland en ik overweeg er naartoe te trekken."

Het is niet de eerste keer dat een Liverpoolspeler dit meemaakt. Ryan Babel kreeg jarenlang geen kansen. Benitez gaf geen uitleg en Babel was bijna weg. Onlangs was er dan toch een verzoenend gesprek en nu hoort de Nederlander ineens tot de uitblinkers.

Het is de eerste keer dat iemand het zo uitdrukkelijk verwoordt in de pers, maar veel mensen vinden Benitez te koppig en te star. Hij wil alles voor het zeggen hebben en vindt dat iedereen moet luisteren. Bij Liverpool kreeg hij ook steeds meer zijn zin. Sinds kort heeft hij zowat alle macht in handen gekregen van de Amerikaanse eigenaars. Volgens sommigen zou hij als tegenprestatie geen kritiek meer uiten op hun gebrekkige financiële steun.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties