Deschacht: "Vier goals moeten altijd volstaan"

Nico Wieme
| 7 reacties
Deschacht: "Vier goals moeten altijd volstaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht won donderdag met 4-3 van Hamburger SV, maar door de 3-1- nederlaag uit de heenmatch volstond dat niet om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League.

Ondanks de Europese uitschakeling wou Olivier Deschacht het positieve beklemtonen. "Laat ons de dingen positief bekijken na zo'n spektakelstuk. We hebben dingen gedaan die niemand van ons had verwacht. We hebben ons twee keer terug in de wedstrijd geknokt, maar uiteindelijk moesten we de kwalificatie aan Hamburg laten."

"We hebben een fantastische Europese campagne achter de rug. Toch zat er meer in. We hadden in de twee matchen tegen HSV wat leper moeten zijn. Dat is niet gebeurd. De 3-1 in Duitsland was geen slechte uitgangspositie, maar over de twee matchen bekeken hebben we te makkelijk tegendoelpunten geslikt", was de linksachter toch kritisch voor paars-wit.

Deschacht zag zijn team voor de rust terugknokken na een 0-1-achterstand. "Na de rust kreeg Cheikhou Kouyaté een uitstekende kans op de 3-1, maar zijn schot werd van de lijn gekeerd. Jammer, want als je vier keer scoort, zou dat altijd moeten volstaan voor kwalificatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties