Benitez: "Misschien moeten we een grote naam verkopen"

Benitez: "Misschien moeten we een grote naam verkopen"
Foto: © SC

Liverpool draait een teleurstellend seizoen en zal zich voor volgend jaar moeten versterken. Daarvoor moet er echter eerst geld in het bakje komen. En daarvoor moet misschien wel een speler of twee verkocht worden.

Rafael Benítez sluit niet uit dat hij komende zomer weer een topspeler moet laten gaan. De manager van Liverpool zal moeten verkopen voordat hij kan investeren. "Onze intentie is om de belangrijke spelers te houden", aldus Benítez. "Maar als we geen mensen vinden die willen investeren in spelers moeten we misschien wel verkopen. Met het geld dat we voor zo'n grote speler krijgen kunnen we ons weer versterken."

Afgelopen zomer verkocht Benítez om die reden Xabi Alonso aan Real Madrid. Daar kreeg hij heel wat kritiek voor te slikken. "Maar wat moet ik dan? Als ik een paar wisselspelers verkoop komt er niet genoeg geld binnen. Dan kan ik niet de spelers halen die we nodig hebben. We hebben toppers nodig en die kosten al snel twintig miljoen", vervolgt de Spanjaard.

"Ik denk dat we vier van dat soort spelers nodig hebben, dus dan kun je wel uitrekenen hoeveel geld we nodig hebben", legt Benítez uit. "Dat gaat lastig worden. Er zijn clubs die een speler van twintig miljoen met gemak op de bank kunnen zetten. Wij kunnen dat niet en dat is het grote verschil. Het is dus lastig, maar ook een mooie uitdaging."

"We hebben al een lijstje met spelers die we willen hebben, maar we moeten geduld hebben. Spelers willen eerst het seizoen afmaken bij hun huidige club. Ook het WK is gevaarlijk. Een speler kan daar goede prestaties leveren waardoor zijn waarde enorm stijgt, daar moet je voor waken", besluit Benítez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties