Simons maakt kruis over titel

Philippe Crols
| 1 reacties
Simons maakt kruis over titel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timmy Simons (PSV) mag na het gelijkspel tegen Feyenoord de landstitel vergeten. Met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen (Ajax) maken nog twee andere landgenoten wel kans op de landskroon. Ondereen is Benji De Ceulaer (RKC) nog niet zeker van degradatie.

Twente is nog steeds leider na een 2-0-zege tegen Heerenveen. De Belgische doelmannen van de Friese club, Brian Vandenbussche en Kenny Steppe, waren niet inzetbaar.

Eerste achtervolger Ajax zorgde ervoor dat de kloof vier punten blijft. Met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen negentig minuten op het veld wonnen de Amsterdammers thuis bijzonder vlot van VVV Venlo. Het werd 7-0. Vertonghen gaf de assist voor de laaste goal. Bij VVV stond Ruud Boffin onder de lat. Ken Leemans werd een kwartier voor tijd vervangen door Kevin Van Dessel en Kevin Begois zat niet in de selectie.

PSV bleef thuis dan weer steken tegen Feyenoord op 0-0. Timmy Simons (foto) begon aan de match, maar werd tijdens de rust gewisseld. Zes minuten voor tijd draafde ook Stijn Wuytens nog op, Funsu Ojo zat niet in de kern. De drie PSV-Belgen tellen zeven punten achterstand op leider Twente. Met nog amper drie matchen te gaan is de titel dan ook zo goed als onhaalbaar.

AZ bijna zeker van Europa

In de strijd om plaats vijf deed AZ een uitstekende zaak, al kon het zelf niet winnen bij NEC (0-0). Concurrenten Heracles (1-1 bij Sparta, Birger Maertens speelde de hele match) en Utrecht (0-2 verlies tegen ADO) deden niet beter. Bij Utrecht speelden Dries Mertens en Jan Wuytens de hele match, Kevin Vandenbergh bleef op de bank, Hans Somers zat niet in de kern. ADO, met Timothy Derijck heel de match in de ploeg, deed een uitstekende zaak in de degradatiestrijd. 

AZ speelde bij NEC geen goede wedstrijd. Moussa Dembele was de enige Belg in de ploeg van Dick Advocaat. Hij stond ook na negentig minuten nog op het veld. Gill Swerts viel een kwartier voor tijd in en Maarten Martens was geblesseerd. Aan de overkant werd Björn Vleminckx op het einde gewisseld. Hij kreeg geel waardoor hij volgende week geschorst is.
 

De kloof tussen AZ en Heracles bedraagt vijf punten, Utrecht heeft al zeven punten minder dan de regerende landskampioen.

Roda heeft niet meer veel te winnen of verliezen dit seizoen en ging zaterdag met het kleinste verschil onderuit tegen NAC Breda. Kris De Wree stond voor het eerst sinds lang nog eens in de basis en speelde net als Davy De Fauw heel de wedstrijd. Laurent Delorge werd twintig minuten voor tijd vervangen door Arnaud Sutchuin. Bram Castro bleef net als Vincent Lachambre op de bank. Jeanvion Yulu-Matondo, Cliff Mardulier, Kenneth Staelens en Jamaique Vandamme zaten niet in de kern.

De Ceulaer stelt degradatie uit

RKC is nog niet zeker van degradatie na 4-1-winst tegen Vitesse. Van de drie RKC-Belgen zat enkel Benjamin De Ceulaer in de selectie. Hij scoorde het vierde doelpunt en werd kort daarop vervangen. Gerard Lifondja en Alexandre Di Gregorio zaten dus niet in de kern. Bij Vitesse viel Onur Kaya na een halfuur al in.

Willem II, dat met 4-0 verloor bij Groningen, mag zich stilaan opmaken voor de eindronde. Christophe Gregoire zat niet in de kern, Bart Biemans speelde heel de match. Bij Groningen is Sepp De Roover nog steeds out. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties