RKC realistisch na definitieve degradatie

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
RKC realistisch na definitieve degradatie

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na één seizoen degradeert RKC terug van de eredivisie naar de eerste divisie. Van 1988 tot 2008 had de club twintig jaar ondoorbroken op het hoogste niveau gespeeld. Nu lijkt RKC die status definitief te moeten afgeven.

"Toch denk ik niet dat dit heel hard aankomt, er is veel realisme bij de club", zei trainer Brood na de degradatie gisteren tegen Sportweek.

"Achteraf gezien was het misschien beter geweest wanneer RKC nog een jaartje langer in de Jupiler League was gebleven. 'We waren er absoluut niet klaar voor. Daardoor heeft RKC het hele seizoen een beetje achter de feiten aangelopen. Vervolgens komen in oktober de financiële problemen aan de oppervlakte en moet de begroting naar beneden. Dan weet je dat je het heel moeilijk krijgt."

"Al in oktober heeft RKC aangegeven met mij verder te willen. Ik sta daar ook absoluut open voor, mijn zaakwaarnemer is daarmee bezig", aldus de coach.

"RKC in de eredivisie houden, ik had er ook zeker geloof in dat het zou kunnen lukken. Waarom zouden wij niet van Heracles kunnen winnen? Alleen dan niet op de manier zoals we dinsdag gespeeld hebben, er zat teveel angst in de ploeg. Daarnaast worden alle tegentreffers koppend gemaakt. Dat duidt erop dat we niet scherp waren."

"Als ik alle kenners moest geloven, zouden wij rond de winterstop al gedegradeerd zijn. Uiteindelijk gebeurt het pas in speelronde 32, dat zegt ook wel iets. Dat het niet gelukt is ons te handhaven, is een hard gelach. Je wilt altijd op het hoogste niveau spelen. Daardoor is de teleurstelling, ook bij mij, erg groot."

"Veel spelers vertrekken, er lopen volgens mij veertien contracten af. Technisch directeur Mo Allach en directeur Justin Goetzee zijn vanaf oktober achter de schermen keihard bezig. Ook binnen mijn staf is er veel kwaliteit. Dus ik ga ook volgend seizoen vol vertrouwen aan de slag bij RKC."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties