VC. Zwijnaarde pakt titel in eigen huis.

Hendrik De Vriesere

VC.Zwijnaarde heeft de titel op zak in derde Provinciale B, en promoveert na vier seizoenen opnieuw naar tweede. Ze wonnen van Oosterzele met ruime 4-0 cijfers.

VC Zwijnaarde - KSC Oosterzele

IN-DRUK-WEK-KEND is het woord dat ik in dit verslag graag schrijf en daarmee bedoel ik niet alleen de ruime 4-0 zege tegen Oosterzele waarmee de titel voor goed 250 toeschouwers werd binnengehaald maar eveneens de manier waarop VC het kampioenschap in 3e Provinciale B domineerde. Zeg nu zelf... 28 speeldagen van de 30 zal VC op kop hebben gestaan en met nog 2 speeldagen voor de boeg heeft VC de 2e beste aanval (gemiddelde van 3 gescoorde goals per match) en de 2e beste verdediging. Een meer dan terechte kampioen zoals verschillende tegenstrevers beaamden.

De wedstrijd zelf dan, VC begon sterk en al in de eerste minuut kopte Matthias Neirynck een hoekschop van Yannick Boone voorlangs. De bezoekers, zonder complexen spelend, reageerden meteen via Glenn Bert die Dusty De Geyter en Tom Everaert ter plekke liet maar wild hoog over besloot. Na 12 minuten kopte Hannes Lauwerys een corner van Jens De Neve nipt over. Na 14 minuten pakte doelman Kevin Van de Sompele uit met een gevatte reflex toen Gunther De Pelseneer plots voor hem opdook. Direct aan de overzijde scoorde Dusty De Geyter wel, Yannick Boone zonderde Dusty alleen voor doelman Frederik Van Herrewege af die deze geen schijn van een kans liet (1-0). VC nam van dan af de partij volledig in handen maar de bezoekers kregen de beste kans op de counter, toen Gunther De Pelseneer voor zette was doelman Kevin Van de Sompele bij de pinken net voor de neus van Kevin De Vuyst (26’). Op het half uur had Arne Tillieu de tweede treffer aan de voet, toen hij vrijgespeeld door Yannick Boone alleen voor doelman Frederik Van Herrewege verscheen, maar Arne mikte op de benen van het bezoekend sluitstuk. Een zeldzaam foutje in de VC-defensie lag aan de basis van een kans voor de bezoekers, Bart De Winter zette voor en Gunther de Pelseneer kopte nipt naast (35’). VC de rust in met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft was amper afgetrapt toen een bezoekende verdediger een hoekschop van Yannick Boone bijna in eigen doel deed verdwijnen. Na 55 minuten lanceerde Glenn de Backer Matthias Neirynck die zijn bewaker ter plekke liet maar Matti vond doelman Frederik Van Herrewege tot twee keer toe op zijn weg. De bezoekers kwamen nog amper uit de omknelling los en na 65 minuten ontfutselde Dusty De Geyter zijn tegenstrever de bal, Dusty bracht de bal bij Matthias Neirynck die met een formidabele beweging zijn opponent uitschakelde en er 2-0 van maakte. IN-DRUK-WEK-KEND. De veer was nu helemaal gebroken bij de sportieve bezoekers en 3 minuten later lagen ze helemaal uitgeteld tegen het canvas toen Ken De Backer een corner van Yannick Boone aan de tweede paal tussen keeper en paal enig mooi binnen kopte (3-0). Een enorme en verdiende opsteker voor Ken na veel en lang blessureleed. Een klein kwartier voor tijd had ook Kay Meirlaen bijna zijn doelpuntje te pakken toen hij een voorzet van Sammy De Bundel inkopte, maar via doelman Gunther Van Herrewege en de paal verdween de bal in corner. Drie minuten voor tijd was doelman Gunther Van Herrewege weer op paraat toen hij met twee fantastische reddingen Dominic Vandewijngaerde en Kevin Everaert van een doelpunt hield. Twee minuten voor tijd probeerde Dominic Vandewijngaerde het van op afstand maar de bal zoefde een metertje voorbij de paal buiten. De 4-0 kwam er toch toen Kevin Everaert een voorzet van Kay Meirlaen hard en laag in de hoek binnen schoot. Het was dan nog enkel aftellen tot wanneer de uitstekende scheidsrechter Yannick Ottoy de wedstrijd naar de archieven floot zodat de vele in het groen en wit uitgedoste supporters konden beginnen vieren. IN-DRUK-WEK-KEND dat groen-witte legioen. VC KAMPIOEN !!!!! Met de groen-witte achterban op naar de volgende partij op het veld van Bottelare zondag om 15 uur.