Advocaat: "Aanbod Russen enorm"

Kristof Blomme
| 103 reacties
Advocaat: "Aanbod Russen enorm"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dick Advocaat verbrak gisteren zijn contract als bondscoach van België. De Nederlander gaf nu toe dat hij aan de slag gaat bij Rusland.

Dick Advocaat gaf er gisteren, na amper zes maanden, de brui aan bij de Rode Duivels. De Nederlander gaat aan de slag bij Rusland. "Ik kan aan de slag bij nummer vier van Europa. Bovendien kan ik werken met veel spelers die ik ken van bij Zenit", aldus de 62-jarige Nederlander in een eerste reactie in Het Laatste Nieuws.

De trainer van AZ stak ook niet onder stoelen of banken dat geld een belangrijke drijfveer was. Hij zal zowat het tienvoud verdienen dan de 600.000 die hij hier op zijn bankrekening bijschrijft. "Het aanbod van Rusland is enorm, daar ga je automatisch over nadenken."

Toch gaf hij ook de Belgische Voetbalbond de schuld voor zijn vertrek. Volgens Advocaat hebben de problemen bij de Bond zijn beslissing gemakkelijker gemaakt. "Ik zou niet zo gemakkelijk over het loslaten van mijn functie hebben gedacht als er niet zoveel dingen waren voorgevallen. Dat zal ik op een persconferentie duidelijk maken. Ik heb overigens nu al mijn ontslag ingediend om de Belgen de tijd te geven een nieuwe bondscoach te zoeken", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties