Heel wat Belgen zeker van behoud

Philippe Crols
| 0 reacties
Heel wat Belgen zeker van behoud
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timothy Derijck is net als heel wat andere landgenoten gered. Met nog een speeldag te gaan zijn de twee deelnemers aan de nacompetitie en de rechtstreekse zakker bekend. Bovenaan blijft het nog wel spannend in de titelstrijd.

Ajax en Twente zullen de titelstrijd op de laatste speeldag beslissen. Twente won afgelopen weekend van Feyenoord en behoudt een punt voorsprong op Ajax, dat met 4-0 won van Heracles. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen speelden heel de match langs Ajaxkant, Birger Maertens deed hetzelfde voor de bezoekers. Over twee weken (volgende week is het bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord) trekt Ajax naar NEC, Twente naar NAC.

PSV maakt definitief geen kans meer op de titel. Het won wel, met 3-1 van Groningen, maar de kloof met Ajax en Twente is onoverbrugbaar. Stijn Wuytens en Timmy Simons vielen nog in op het einde, Funsu Ojo zat niet in de kern. Ook Sepp De Roover (Groningen) kwam door blessure niet in actie.

AZ springt naar vierde plaats

Door de nederlaag van Feyenoord wipte AZ naar de vierde plaats. AZ won met 0-3 bij Willem II en veroordeelde de Tilburgers zo tot het spelen van nacompetitie. Moussa Dembele speelde de hele match en gaf de assist voor de 0-3, de ingevallen Gill Swerts gaf dan weer de assist voor de 0-2. Maarten Martens werd op het uur vervangen. Bij de thuisploeg bleef Christophe Gregoire op de bank en speelde Bart Biemans heel de match.

Net als Willem II moet ook Sparta naar de nacompetitie. De Rotterdammers verloren met 0-3 van Utrecht. Kevin Vandenbergh bleef heel de match op de bank, Dries Mertens werd in de loop van de tweede helft vervangen en Jan Wuytens speelde wel heel de wedstrijd. Hans Somers zat niet in de kern.

Derijck viert feest

RKC, dat al langer zeker was van degradatie, verloor kansloos met 4-0 bij ADO Den Haag. Bij de Hagenezen vierde Timothy Derijck (foto) dubbel feest. Hij scoorde de 1-0 en door de uitslagen op de andere velden verzekerde ADO zich van het behoud. Benjamin De Ceulaer pakte geel voor RKC en stond heel de match op het veld, Alexandre di Gregorio bleef op de bank en Gerard Lifondja zat niet in de kern.

Ook VVV Venlo en Vitesse zijn definitief gered. De club uit Arnhem slikte wel een 2-5-nederlaag tegen Roda JC. Onur Kaya (90' op het veld) deed de hoop weer aanwakkeren door de 1-3 te scoren. Maar Roda was veel te sterk. Van alle Belgen bij Roda speelde enkel aanvoerder Davy De Fauw de hele wedstrijd. Laurent Delorge viel tien minuten voor tijd in. Bram Castro, Vincent Lachambre, Arnaud Sutchuin en Kris De Wree bleven op de bank. Cliff Mardulier, Kenneth Staelens, Jamaique Vandamme en Jeanvion Yulu Matondo zaten niet in de kern.

VVV won wel, met 2-0 van NEC. Bjorn Vleminckx werd bij de Nijmegense club gewisseld na 45'. Bij de club uit Venlo speelden Ken Leemans en Kevin Begois de hele match. Kevin Van Dessel werd al na een halfuur naar de kant gehaald en tweede doelman Ruud Boffin bleef op de bank.

Tenslotte speelde Heerenveen, zonder doelmannen Kenny Steppe en Brian Vandenbussche in de kern, 0-0 gelijk tegen NAC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties