Analyse Rupel Boom verslikt zich in Sottegem

carol Vander Cruyssen
| 19 reacties
Rupel Boom verslikt zich in Sottegem

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sottegem pakte verrassend een punt bij de leider en geeft de titelstrijd vers bloed. Aalst blijft derde na een hard bevochten zege tegen Coxyde. Temse en Deinze strijden om plaats 4. Onderaan doen Mechelen, Cappellen, Ieper en Ternat een slechte zaak

Titelstrijd opnieuw open
 
Rupel Boom miste een handvol doelkansen tegen Sottegem, dat op voorsprong kwam via Cherlet. Glouftsis scoorde zijn 25ste treffer op slag van rust. Rupel Boom drukte door in de 2de helft, maar Sottegem hield stand onder de zware druk en raapte een gouden punt in de degradatiestrijd. Runner-up SK Heist forceerde het tegen Hamme in het laatste half uur en loopt 2 punten in op de leider. De uitspraak in de zaak Touré, komende vrijdag, wordt nu uitermate belangrijk. Aalst blijft derde na een moeizame zege tegen een aanklampend Coxyde. Gallucci zorgde voor de 3 punten. Ook de 4de in de stand, Temse, moest diep gaan en wachten tot in de slotfase om de 3 punten thuis te houden. Tegenstander Cappellen moet nu echt op een mirakel rekenen om het behoud alsnog te verzekeren.
 
Deinze toch nog naar de eindronde?
 
Na 2 opeenvolgende nederlagen knoopte Deinze opnieuw aan met de zege. Het rekent er nu op dat nieuwkomers Heist en Temse geen licentie zouden verkrijgen om zo uiteindelijk toch nog de eindronde te kunnen spelen. Tegenstander en degradatiekandidaat Ieper heeft zijn lot nu niet meer zelf in eigen handen. Het heeft evenveel punten, maar 2 matchen meer gespeeld dan Sottegem en Ternat, er van uitgaand dat Sottegem de 3 punten van het geval Touré krijgt. Ternat had lang uitzicht op een goed resultaat in de Noorderkempen. Thuisploeg Hoogstraten zette de scheve situatie halverwege de 2de helft in 3 minuten recht. Het heeft momenteel uitzicht op de top 5, maar diende geen aanvraag voor licentie in. Ternat heeft nog en zwaar programma en zal zich mogen reppen, wil het de barrageplaats nog ontlopen.
 
Uitgeblust Wielsbeke zit met fusie in achterhoofd
 
In Oudenaarde had men meer schrik voor de reputatie van scheidsrechter Chetta, dan voor tegenstander Wielsbeke. Ongegrond, want de kampioen van de gele en rode kaarten floot een onberispelijke wedstrijd. Een herboren Sandy Martens had na 7 minuten reeds 2 maal gescoord en zette zijn ploeg op weg naar een vlotte zege en de definitieve redding. Wielsbeke lijkt door de concrete fusieplannen met Waregem niet echt meer gemotiveerd. Racing Waregem maakte in de eerste helft brandhout van een zwak FCN Sint-Niklaas. Na amper een half uur stond de forfaitscore reeds op het scorebord. De Waaslanders konden met 2 tegentreffers de pil nog enigszins verzachten.
 
Uitslagen 35ste speeldag
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties