Gillet veroorzaakt penalty bij Juve (video)

Philippe Crols

In Italië wonnen Jean-François Gillet en Radja Nainggolan (Cagliari) opnieuw niet. Toch zijn beide landgenoten quasi zeker van het behoud. Dat is Gaby Mudingayi (Bologna) nog lang niet, maar hij deed afgelopen weekend wel een zeer goede zaak.

Bologna kwam in eigen huis 0-1 achter tegen Parma, maar toen Cristian Zaccardo nog in de eerste helft werd uitgesloten, kantelde de match. Gaby Mudingayi stond van het eerste tot het laatste fluitsignaal op het veld en zette samen met zijn maats de achterstand om in een 2-1-zege. Bologna staat net boven de degradatiestreep. Het telt, met nog drie matchen te gaan, vijf punten voorsprong op Atalanta.

Bari verloor op bezoek bij Juventus met 3-0. De bezoekers kregen een aantal goede kansen en konden ook rekenen op een uitstekende Jean-François Gillet tussen de palen. Onze landgenoot gaf zich pas in de tweede helft gewonnen en was kansloos bij de drie tegengoals. Hij veroorzaakte wel de strafschop, waardoor Alessandro Del Piero de 2-0 kon scoren. Voor die fout kreeg de doelman ook geel.

Na drie minuten veroorzaakt Gillet een strafschop. Voorts keepte hij een uitstekende match.

Radja Nainggolan kwam voor Cagliari niet van de bank op bezoek bij Napoli (0-0). Enkel een mirakel kan er nog voor zorgen dat Cagliari of Bari degradeert.