Frans minister van sport wil geen "losbandige spelers" op WK

Frans minister van sport wil geen "losbandige spelers" op WK
Foto: © SC

Als het aan de Franse minister van sport, Rama Yade, ligt, zal Frankrijk het op het WK moeten stellen zonder enkele van haar sterkhouders. Zij vindt dat de betrokkenen bij het sexschandaal niet meemogen naar Zuid-Afrika.

Rama Yade vindt dat elke voetballer die officieel verdacht wordt in het sexschandaal Frankrijk niet mag vertegenwoordigen op het WK. "Het Franse voetbalshirt is heilig en mag niet gedragen worden door iemand die dergelijke losbandige feiten op zijn geweten heeft", zei de minister van Sport op televisiezender Canal+.

Volgens een anonieme bron hoeft de Franse stervoetballer Franck Ribéry, die de hoofdrolspeler is in het seksschandaal, echter niets te vrezen. Het officiële onderzoek zou niet vóór het WK in Zuid-Afrika van start gaan. "Zoals de zaken er nu voor staan, is het zeer onwaarschijnlijk dat Ribéry nog voor een rechter zal verschijnen vóór de start van het WK", meldde een anonieme bron. Ook Karim Benzema, die ook aan de rol zou geweest zijn met de prostituee, hoeft zich wellicht geen zorgen te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties