De Witte: "Mogelijk twee aanpassingen doorvoeren"

Steurbaut Kersten
| 41 reacties
De Witte: "Mogelijk twee aanpassingen doorvoeren"
Foto: © SC

De competitiehervorming was geen groots succes. Pro League-voorzitter Ivan De Witte wil tegen volgend seizoen enkele kleine aanpassingen doorvoeren.

Uit een enquête van HLN en HNB bleek dat slechts drie clubs uit eerste klasse positief staan tegenover de nieuwe competitieformule. De grote pijnpunten waren de halvering van de punten voor play-off 1 en de ‘zes weken vakantie’ van de nummer 15.

“Voor de 15e en de 16e moeten we zeker iets doen”, beseft De Witte. “De meeste clubs zijn ook tegen de halvering van de punten. Mogelijk kunnen we die twee zaken aanpassen voor volgend seizoen. Maar als we al enkele kleine aanpassingen gestemd krijgen, zal het een succes zijn.”

De Witte hoopt dat de competitiehervorming volgend seizoen wat meer steun krijgt. “Bij de tweede keer zal er al wat gewenning zijn bij clubs en supporters. Niet alles aan de nieuwe competitie was slecht.”

Het is nog niet duidelijk hoe de Pro League de problemen gaat aanpakken. Het wil volgend seizoen wel de te korte winterstop verlengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties