De talisman van Diego Forlan

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
De talisman van Diego Forlan
Foto: © SC

Diego Forlan maakte woensdagavond het verschil voor Atlético Madrid. De Uruguayaan maakte de twee doelpunten voor de Madrilenen en trapte zelfs nog één keer op de paal. Forlan had echter wel een geheimpje.

Achter het doel waar Forlan twee keer scoorde hadden zijn twee zussen, waarvan één in een rolstoel, plaatsgevat. “Wij waren jouw geluksbrenger”, klonk het in de mixed zone van de HSH Nordbank Arena. De stoere bink die een half uur eerder met veel trots zijn blote bast toonde aan heel Europa pinkte een traantje weg.

“Deze beker is zeer belangrijk voor onze ploeg”, gaat Forlan verder. “We dragen de zege op aan onze fans, zij hebben hier heel lang op moeten wachten.” De laatste trofee dateerde al van veertien jaar geleden, de landstitel en Copa del Rey in 1996.

Dubbel

Volgende week woensdag kan Atlético opnieuw een dubbel realiseren. Dan staat het in de Spaanse bekerfinale tegenover Sevilla. “Het was zeer belangrijk om deze eerste finale te winnen. Zo kunnen we met een goed gevoel naar de tweede finale toeleven.”

Door Manuel Gonzalez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties