Vercauteren: "Een grote prestatie van de ploeg"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Vercauteren: "Een grote prestatie van de ploeg"
Foto: © SC

Racing Genk ontvangt vanavond STVV voor de heenwedstrijd in de barrages om Europees voetbal. “Dat we hier staan is een hele prestatie”, vindt trainer Frank Vercauteren.

Onder Hein Vanhaezebrouck kende Racing Genk een dramatische start. De komst van Vercauteren deed echter het tij keren, met een plaats in de barragewedstrijden voor Europees voetbal als eerste beloning.

“We komen van heel ver”, zegt Vercauteren aan de VRT. “Enkele maanden geleden moesten we naar beneden kijken, nu kunnen we het ondenkbare realiseren. Alles is nog niet perfect, maar als we winnen, zal ik die zege ook zeer hoog inschatten.”

Vercauteren wil zelf niet met de pluimen gaan lopen voor de ommekeer in de Cristal Arena. “Het is ook een prestatie van de ploeg. Als trainer kan je wel dingen aangeven, maar je hebt inzet en kwaliteit nodig.”

Supporteren voor AA Gent

De winnaar mag volgend jaar Europa in en start in de tweede of derde voorronde van de Europa League, afhankelijk van wie zaterdag de beker wint. “Ik hoop dat AA Gent de beker wint. Mijn goede vriend Glen De Boeck zal het niet graag horen, maar ik moet aan mijn eigen club denken.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties