Wist je dat geen enkele club CL-winst kon verlengen?

Philippe Crols
| 0 reacties
geen enkele club CL-winst kon verlengen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bijna stond Barcelona dit seizoen voor de tweede keer op rij in de finale van de Champions League en hadden de Catalanen hun titel kunnen verdedigen. Wist je dat geen enkele club de Champions League tweemaal op rij kon winnen?

In het seizoen 1992-1993 veranderde de Europacup I in Champions League. Er is sindsdien ook geen enkele club in geslaagd om zijn titel met succes te verdedigen. Voor die naamsverandering gebeurde dat wel meermaals. Zo won Real Madrid maar liefst vijf edities op rij. Ook Bayern en Ajax (allebei drie zeges op rij) regeerden op een bepaald moment over Europa. Benfica, Inter, Nottingham, Liverpool en Milan waren de overige clubs die erin slaagden de Beker voor Landskampioenen minstens tweemaal op rij te winnen.

In 1995 krijgt Milan de kans om de CL een tweede keer op rij te winnen, maar het verliest van Ajax.

Milan is de laatste club die daarin slaagde. De Rossoneri trokken in 1989 en 1990 aan het langste eind tegen respectievelijk Steaua en Benfica. Milan kreeg ook als eerste de kans om de Champions League tweemaal op rij te winnen. Na eindwinst in 1994 (4-0 tegen Barcelona) werd de finale van 1995 verloren van Ajax. De Amsterdammers haalden het jaar daarop de finale, maar verloren van Juventus. En toeval of niet, ook Juventus verloor een jaar later de finale, van Borussia Dortmund.

Ook Man Utd redt het niet

Daarna slaagde alleen Manchester United er nog in om een jaar na de eindzege de finale te halen. Dat was vorig jaar het geval. Na winst in 2008 tegen Chelsea was Barcelona te sterk in het Stadio Olimpico.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties