Vande Velde: "Ik heb gezaaid, anderen zullen oogsten"

Vande Velde: "Ik heb gezaaid, anderen zullen oogsten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd bekend dat Jean-Pierre Vande Velde aan de deur gezet wordt bij OHL. In HLN reageert Vande Velde op het gedwongen vertrek.

Vande Veldes contract wordt niet verlengd. Hij werd daar gisteren pas van op de hoogte gesteld. "Een beetje laat", luidt het. "De club heeft mij aan het lijntje gehouden. Ik kan geen enkele reden bedenken voor mijn gedwongen vertrek. Sleutelfiguren als Odoi en Schouterden werden verkocht aan STVV om de financiële toestand gezond te houden. Maar sportief was hun transfer een zware aderlating."

Vande Velde kwam vorig seizoen over van Oostende toen Marc Wuyts de laan werd uitgestuurd. "Ik stond op dat moment derde met KV Oostende en achteraf bekeken heb ik de verkeerde keuze gemaakt door die club te verlaten", stelt Vande Velde. "Ik geef toe dat ik het aan de kust niet helemaal naar mijn zin had, gezien de verre verplaatsingen, maar qua sportieve mogelijkheden zat ik beter bij KVO."

"Weet je wat mij - behalve het tijdstip van onze breuk -, het meest stoort? Dat ik heb mogen zaaien bij OHL, maar dat iemand anders in mijn plaats zal oogsten. Ik blijf ervan overtuigd dat ik met relatief beperkte middelen goed werk heb geleverd. Het is nu tijd voor een nieuwe uitdaging, want ik ben nog lang niet uitgeblust en kan als kwieke vijftiger zeker nog een aantal jaren mee als coach." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties