Eupen vanmiddag een eersteklasser?

Fabian Morren
| 2 reacties
Eupen vanmiddag een eersteklasser?
Foto: © SC

Eupen kan zich vanmiddag bij een zege tegen Bergen verzekeren van een ticket richting eerste klasse. De club heeft nog wel behoorlijk wat werk om zich klaar te maken voor de stap naar het hoogste niveau.

Op dit moment is het stadion van Eupen absoluut niet klaar voor eerste klasse. Het 'Kehrweg'-stadion telt een hoofdtribune met amper 566 overdekte zitplatsen. De rest van de capaciteit bestaat uit staanplaatsen.

"Alle vergunningen voor een grote tribune met 5.000 zitplaatsen zijn klaar", vertelt Manfred Theissen, directeur van Eupen. Er zal ook een nieuwe lichtinstallatie komen en de club moet een veldverwarming installeren.

Eupen was het voorbije seizoen één van de sterkste teams in tweede klasse. "Er zit veel voetballend vermogen in", zegt KVSK-trainer Franky Van der Elst in HLN. "De ploeg is gemiddeld erg jong, maar speelt ook sluw."

Bij Eupen zitten een aantal spelers die probleemloos meekunnen in eerste klasse. "Onze transfers zullen afhangen van onze promotie", reageert Theissen. "Maar de sportieve kant is onze minste zorg, omdat we daarin volledig vertrouwen in onze sportieve baas Antonio Imborgia. Hij heeft contacten genoeg om ons te versterken."

Imborgia stalde vorig seizoen in de winterstop liefst negen nieuwe spelers bij Eupen. Het team stond laatste, maar wist zich zo uiteindelijk nog te redden. Dit seizoen ging de Duitstalige club gewoon door op zijn elan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws