Limburgse provincialer uit stadion gezet

Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Limburgse provincialer uit stadion gezet

De Limburgse tweedeprovincialer Real Neeroeteren-Maaseik moet zijn accomodaties verlaten.

De club heeft 14.500 euro schulden aan het stadsbestuur en de stad Maaseik vordert deze schulden terug via een deurwaarder. De club moet binnen de week vertrekken. Real Neeroeteren-Maaseik is een fusieclub, die gegroeid is uit FC Neeroeteren en KFC Maaseik. Zelfs voor de fusie had Neeroeteren eens meer dan 35.000 euro schulden bij het stadsbestuur.

"We hebben hen in het verleden schulden kwijtgescholden, de huurprijs verlaagd, maar de club kwam de afspraken niet na. Op aanmaningen werd niet gereageerd, daarom zijn we naar de rechtbank gestapt. De maat is vol voor het stadsbestuur", aldus schepen Verlaak in HBvL.

"Ze krijgen nu één week de tijd om hun accomodaties in Neeroeteren en Wurfeld te ontruimen. We moeten streng zijn. Je krijgt dit anders niet uitgelegd aan andere clubs uit de gemeente die hun bijdragen wel netjes en op tijd betalen. We nemen deze beslissing in het tussenseizoen zodat iedereen de tijd krijgt om op zoek te gaan naar een nieuwe club vooraleer ze het lidgeld van het seizoen 2010-2011 betalen."

Bij Real Neeroeteren-Maaseik willen ze nog alles proberen om de club te redden maar voor schepen Verlaak is het een uitgemaakte zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Limburg (2A)

Nieuwste reacties