VK en BS pakken uit met WK-kwis en WK-verhalen

Philippe Crols
| 0 reacties
VK en BS pakken uit met WK-kwis en WK-verhalen
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Morgen start het WK 2010. Naast de wedstrijdverslaggeving willen we jullie ook enkele extra dingen aanbieden. Zo starten we morgen met een WK-kwis en hebben we onze rubriek ‘Wist je dat...?’ in een WK-kleedje gegoten.

De rubriek ‘Wist je dat... ?’ hoeven we de trouwe lezers van Voetbalkrant niet meer voor te stellen. Tijdens februari van dit jaar werd deze rubriek gelanceerd. Elke werkdag haalden we een voetbalgebeurtenis vanonder het stof en dat zullen we ook tijdens de WK-periode doen.

Elke dag (ook zaterdag en zondag) krijgt u van ons een ‘Wist je dat...?’ op WK-maat. Morgen beginnen we met een van de grondleggers van het WK, Jules Rimet. Eindigen doen we in principe met het Braziliaans elftal op 11 juli. In totaal zal u dus 31 WK-weetjes voor de kiezen krijgen. Tijdens die afgelopen maanden verschenen er trouwens al enkele WK-weetjes. Gemakshalve zetten we ze nog eventjes op een rijtje.

WK weetjes die al verschenen zijn:

Wist je dat...

Blanc eerste WK-golden goal maakte? (6/04)

Stielike enige Duitse WK-strafschop miste? (12/04)

Rugnummers ooit alfabetisch bepaald werden? (22/04)

Slechts twee mensen WK als speler en als coach wonnen? (23/04)

Er nooit een buitenlandse coach het WK won? (26/04)

Voorhoof eerste Belgische WK-goal maakte? (11/03)

Kwis

Zoals eerder vermeld zullen Voetbalkrant en Belgiumsoccer ook uitpakken met een WK-kwis. Hier zijn echter geen prijzen aan verbonden, eeuwige VK-roem is het enige wat er te winnen valt. Elke dag (ook zaterdag en zondag) stellen we een vraag op onze homepage. Deze kan u makkelijk terugvinden omdat voor de titel het woordje ‘WK-kwis’ in het vet zal staan.

De antwoorden op de vragen stuurt u door naar wkkwis@sport-planet.eu. De WK-kwis verschijnt elke dag (samen met de ‘Wist je dat...?’) om 12.00u. U zal tot 24.00u van dezelfde dag de tijd hebben om de antwoorden door te sturen. Omstreeks 11.00u de volgende dag kan u de antwoorden van de dag voordien terugvinden. De stand zullen we, afhankelijk van het aantal deelnemers, regelmatig updaten. Op 12 juli, een dag na het WK, kennen we de winnaar. 

Uiteraard kan u het plezier van de andere lezers verbrodden door in het bewuste artikel telkens met de juiste antwoorden op de proppen te komen. Aanvankelijk zullen we het topic openlaten voor reacties om zo eventueel te kunnen antwoorden op problemen die zich voordoen. Indien enkele mensen het zo leuk vinden om de pret voor de anderen te bederven, zal reageren niet langer mogelijk zijn op de WK-kwis-topics. Uiteraard hopen wij dat we die maatregel niet moeten toepassen.

We wensen u alvast veel WK-plezier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties