Aruna: "We dromen van de finale"

Aruna: "We dromen van de finale"
Foto: © SC

Aruna Dindane moet straks met Ivoorkust het Portugal van Cristiano Ronaldo partij geven. De ex-Anderlechtspeler blaakt van vertrouwen voor de wedstrijd.

"We dromen ervan om op het eigen continent geschiedenis te schrijven. Het is een Afrikaans land nog nooit gelukt om een halve finale te bereiken. De halve finale zou mooi zijn, maar eigenlijk dromen we van de finale. Dat kan, we hebben meer ervaring dan vier jaar geleden. Bovendien hebben we met Sven-Göran Eriksson een toptrainer", aldus Aruna in HNB.

Toch zitten ze in de moeilijkste groep van allemaal. "Alle Ivorianen spelen in topcompetities, met dezelfde Brazilianen en Portugezen als die waar we nu tegen spelen. Waarom zouden we bang zijn?"

Zijn banden met België heeft hij nog niet helemaal verbroken. "Ik blijf op de hoogte van wat er bij jullie gebeurt. Zo ben ik op de hoogte van de gezondheidsproblemen die Walter Baseggio heeft gehad (de Italo-Belg had schildklierkanker, red.). Erg voor hem. Ik heb hem het beste gewenst."

Een terugkeer ziet hij echter niet zitten. "Neen, dat is het verste van mijn gedachten op dit moment. Trouwens, Al-Shorta is ook nog niet zeker. Ik ben mijn perikelen bij Anderlecht niet vergeten. De club weigerde eerst een transfer en heeft me daarna in een bepaalde richting geduwd. Dat wil ik niet meer meemaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties