Mak Brazilië pas in tweede helft langs Noord-Korea

Bram Coenen
| 8 reacties

Brazilië heeft vanavond Noord-Korea verslagen met 2-1. De Seleçao van bondscoach Dunga maakte allerminst indruk en moest wachten tot de tweede helft om het verschil te maken.

Vooraf werd aangenomen dat Brazilië Noord-Korea wel even zou opeten. Met klassespelers als Maicon, Kaka en andere Robinhos moest dit zeker lukken. Opmerkelijk feit bij Noord-Korea was dat sterspeler Jong Tae-se zijn tranen niet kon bedwingen bij het aanhoren van het volkslied.

Zwakke eerste helft

Brazilië begon zeer mak aan de wedstrijd. Pas in de 7de minuut konden we een eerste kleine dreiging noteren via Luis Fabiano. Zijn schot vloog echter ver over doel. Ook Robinho probeerde eens, maar zijn schot miste overtuiging. Noord-Korea kwam amper in de problemen en kon af en toe zelf eens de neus aan het venster steken. Jong Tae-se dwong doelman Julio Cesar tot een eerste tussenkomst. Op het eerste schot tussen het kader was het echter wachten tot op het halfuur, wanneer Maicon uithaalde. Doelman Ri Myong-guk stond echter pal. En dat was het zowat in de eerste helft. Geen van beide ploegen slaagde erin om uitgespeelde kansen te versieren zodat we gingen rusten bij een logische 0-0 stand.

Maicon

De Seleçao van bondscoach Dunga kwam alleszins beter geïnspireerd uit de kleedkamer en had 5 minuten na rust de score moeten openen via Michel Bastos. Zijn schot met links zeilde echter net naast doel. Ook Robinho kende net geen succes met zijn uithaal. 10 minuten na rust was het dan toch prijs voor Brazilië. Maicon werd diepgestuurd op rechts, en zijn voorzet (of was het toch een schot?) verraste doelman Myong in de korte hoek. Een min of meer gelukkige voorsprong dus voor de Brazilianen.

Noord-Korea was van slag en er kwam nu toch wat ruimte waarvan Brazilië wist te profiteren. Robinho miste eerst nog, maar wat later viel toch de verlossende 2-0 wanneer Elano door Robinho knap werd diep gestuurd. De middenvelder aarzelde niet en schoof rustig voorbij doelman Myong in doel. 2-0 en wedstrijd gespeeld, zo leek het toch.

Want vlak voor tijd bracht Noord-Korea toch nog even de spanning terug in de wedstrijd. Ji werd mooi vrijgespeeld en knalde de bal voorbij Julio Cesar in doel. De aansluitingstreffer viel echter te laat om Brazilië nog te bedreigen. Brazilië leidt zo na één wedstrijd in Groep G, voor Ivoorkust en Portugal die elk 1 punt tellen.