Laat Leekens de keuze aan Stijnen zelf?

Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Laat Leekens de keuze aan Stijnen zelf?
Foto: © SC

Nieuwbakken bondscoach Georges Leekens vertoeft momenteel in Zuid-Afrika om Duitsland aan het werk te zien. De Nationalmannschaft is in september de eerste tegenstander van de Rode Duivels op weg naar het EK van 2012.

"Als ik één speler tot Belg mocht naturaliseren, dan toch wel Messi", zegt de bondscoach in HBvL. "Ik ben ook erg onder de indruk van Duitsland. Dat niemand zich verkijkt op hun nederlaag tegen Servië. Normaal moesten ze altijd 2-0 voorstaan binnen het eerste halfuur, maar daarna worden ze tot tien herleid en kantelt de match. Bovendien missen ze een strafschop", aldus Leekens.

"Hopelijk blijft Duitsland nog lang in het tornooi. Laat ze maar zo lang mogelijk doorgaan. Al zal het niet veel uitmaken, Duitsland blijft een machine en in september is Ballack er ook weer bij."

Wat vindt Leekens van de start tegen Duitsland? De ideale kalender? "Ik was liever iets makkelijker begonnen. Nu starten we tegen Duitsland en gaan we naar Turkije, dat oogt heel zwaar. Advocaat had er precies een andere visie over. Maar het is nu éénmaal zo."

En wat met Stijn Stijnen? "Het is niet mijn gewoonte om spelers zelf op te bellen. Hij heeft officieel afgehaakt voor de Rode Duivels. Maar als hij mij iets te zeggen heeft, mag hij mij altijd opbellen", laat Leekens de deur op een kier voor terugkeer.

De bondscoach heeft het ook nog even over Anelka en Frankrijk. "Ik zou Anelka ook naar huis gestuurd hebben. Wie zoiets zegt in een volle kleedkamer vliegt eruit. Dat kan je niet accepteren. Ik ben heel streng. Als iemand zijn GSM rinkelt: 200 euro boete. De tweede keer: 400 euro en de derde keer mag hij vertrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties